Lite dressyrtänk ute

Igår kunde jag inte låta bli att rida i hoppsadeln. Det var så skoj att göra klart Hampus, med nya fina (eh, begagnade) sadeln och nya snygga sadelgjorden. :-)
 
Vi skrittade iväg längs grusvägen, jag behövde sällan påminna Hampus om att jobba med hela kroppen. Det är så härligt hur han blir piggare och piggare varje gång.
 
Efter igångskrittning så blev det lite övergångar längs grusvägen. Det tog inte många steg förrän Hampus var rejält på hugget och tog varje pådrivande hjälp som en galoppfattning. ;-) Däremot blir han lite disträ med förhållande hjälper när han blir så igång. Så vi gjorde en del halter och ryggningar, det sistnämnda faktiskt två fina steg bakåt ett par gånger. :-)
 
Sedan blev han lite tung i handen, han sökte sig i form och det kändes lite ovant. Han blir mycket tyngre i handen än Ariel, men samtidigt går han med bra tryck i bakdelen. Svårt att veta om jag skall låta honom få det stöd han uppenbarligen vill ha, men det känns okej så länge han fortsätter att jobba med bakdelen. Förmodligen är det en styrkegrej.
 
Vi galopperade även i de små uppförsbackarna vid bron, det var skoj men lite jobbigt tyckte han. Han försökte slarva lite med vilken fattning han skulle göra, men bara jag är noggrann med hjälpgivningen så blir det rätt galopp.
 
Fick honom att galoppera lite rejälare i sista galoppen, det är en skojig känsla. :-) Sedan skrittade vi av, mycket nöjda bägge två. Han försökte sova lite i avskrittningen, men efter påminnelse så skrittade han riktigt bra igen.
 
Åter i stallet tänkte jag först bara borsta av honom lätt, då han bara var lite varm på bog och hals, men han var alldeles skummig mellan bakbenen. Sötaste killen! Han jobbar på så tappert med alla uppgifter han får. <3 Så det blev avsvampning ändå och Hampus njöt!
 
Sedan stretchade jag igenom ben, hals och rygg. Det gick bättre att stretcha bakåt igår, men det finns fortfarande massor kvar att jobba på. Halsen var inte lika öm längre heller. :-)
 
Medan Hampus åt sitt kraftfoder så tog jag undan grejerna och sedan fick han återvända till hagen igen. Idag rider E ut på honom och imorgon blir det markarbete i hoppsadeln. Skoj!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0