Positivt och negativt...

I söndags kom fysioterapeuten S på besök. Hon var så efterlängtad! Jag hade tagit in Hampus och gjort ett försök att få rent hans ben, men höger bak var hopplöst att få helt ren. Så fort jag rörde vid det eller spolade med vatten så höjde han det högt under magen. Jag försökte klämma och känna, men det gick inte så bra när han inte ville stå stilla.
 
När S kom så förklarade jag vad som hänt dagen innan och hon började genast känna igenom Hampus. Först var hon lite inne på att det kunde vara något uppe på korset, men sedan fick hon undersöka höger bak ordentligt. Jag höll upp vänster fram under tiden, så Hampus inte kunde jazza fram och tillbaka lite för mycket. När hon undersökt klart bytte vi plats så jag äntligen kunde känna igenom benet.
 
Det var rejält svullet. :-( Inget som syns när man tittar på det, men det kändes direkt jag kunde stryka med händerna längs benet. Så tråkigt! :-( S förklarade att hon inte kunde göra något då det var en veterinärgrej, men vi tog ändå ut Hampus för att se om han haltade. S såg en liten, marginell hälta på höger bak, men när hon gick med Hampus och jag tittade såg jag ingenting. :-P Jag är så dålig på det där med hälta...
 
Tog in Hampus igen och så kände S igenom honom i övrigt. Hon berömde mig för att han hade blivit så mycket mer musklad, men utan att musklerna kändes hårda och överansträngda. Härligt att höra att mina träningsidéer fungerar. :-) Han hade träningsvärk insida lår, vilket hänger ihop med att han bär sig mycket bättre i galoppen nu och därmed träder in mer under magen med inre bakben.
 
Efter genomgången fick han en helkroppsmassage som han njöt enormt mycket utav. Speciellt när S masserade bog och under magen. :-) Vi pratade även lite träningstänk och tävlingsplaneringar och S tyckte absolut att jag skulle våga satsa mot fem mil. Får se hur det blir... Men visst skulle det vara skoj!
 
När Hampus var färdigmasserad fick han äta sitt kraftfoder och återvända till hagen igen. Han verkade mycket nöjd med livet. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0