Nyttigt dressyrpass

I onsdags red jag Hampus samtidigt som E red Lorano. Efter att ha skrittat fram ute gav vi oss till ridbanan. Hampus bjöd upp i galopp direkt, så vi galopperade igång oss några varv innan vi pustade i skritt och sedan joggade lite i trav och gjorde ett par åttvolter. Fick tips av E vad jag skulle tänka på i min ridning och sedan tränade jag på det i skritt och nedsittande (!) trav. Jag har knappt suttit ned i traven sedan jag hade medryttarhäst...
 
Hampus jobbade på superbra med uppgifterna. När vi jobbade med att ställa inåt i volterna ville han gärna följa med med hela kroppen, där måste han vara mer lyhörd på mina skänklar och jag måste orka använda skänklarna. :-P Det gick bättre i vänster varv än i höger, men så vet jag ju sedan tidigare att min högerskänkel aldrig vill samarbeta med mig... Bara att träna vidare!
 
Vi joggade på grusvägen efteråt och han jobbade så fint i form. Så det kommer! Sedan blev det avskrittning följt av avsvampning i stallet, han var rätt så svettig överallt... :-P Men han var så nöjd över att få jobba ordentligt.
 
Igår blev det tvätt av svans och skap, svansen var faktiskt smutsigare än den såg ut att vara... Nu är den höstklippt också, strax nedanför kastanjerna. Jag vet ju inte hur fort hans svans växer (även om manen växer fruktansvärt fort), så jag vågar inte klippa mer än så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0