Äntligen lite trav

Igår hade jag lyxen att kunna åka ut dagtid fast det var måndag. :-) Mockade och fixade foder innan jag tog in Hampus från hagen.
 
Borstade av honom och kratsade hovarna. Sedan åkte bomlösa sadeln på och distanstränset förstås. Jag är lite sugen att träna upp honom till några Prova På nästa år, men vi får se. Först måste han bli lite mer positivt inställd till transporten...
 
Skrittade iväg längs grusvägen mot rakbanan, även om vi aldrig kom hela vägen dit. Först fick han skritta fram i lugn och ro en stund, sedan började jag ställa krav på tempo i skritten. Men det var svårt för honom. Han tappar ett bakben lite då och då och jag får känslan av att han vill mer än vad han orkar. För säkerhets skull tänker jag slå på skor på bakhovarna, så det inte är hovömhet som är orsaken till hans beteende.
 
 Vi svängde in på gräsvägen som går ned till ett par sommarstugor. Där fick han sedan skritta nästan ända fram till en farlig bro innan han fick vända tillbaka och trava hela gräsvägen framåt. Jobbade med tempoväxlingar i traven hela vägen och det var roligt men jobbigt tyckte Hampus.
 
Han frustade rejält när vi travat klart och sedan blev det skritt hela vägen hem. Jobbade med skänkelvikning, halter, fram- och bakdelsvändningar, öppna och ryggning, det var så roligt att få dressyra lite! Skulle bara behövt en instruktör med mig ute på grusvägen som kunde hjälpa till. ;-)
 
Hampus kämpade på så bra, men försökte trycka ut bogen ibland istället för att jobba på. Överlag var han dock superduktig och jag var så nöjd med honom. Åter i stallet såg jag att han var lite svettig i sadelgjordsstaden och bringan, så det blev avsvampning av häst efter att utrustningen åkt av.
 
Sedan fick Hampus återvända till hagen medan jag tog undan all utrustning. Kände mig så nöjd med både honom och mig, speciellt att vi äntligen fick börja trava!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0