Stofasoner

Igår hade jag intaget i stallet, så efter att jag mockat och fixat foder till Hampus tog jag in alla hästarna. Provade att ta Krutow och Hampus sist av alla. Krutow skötte sig utmärkt, men Hampus har redan fattat meningen med att lämna hagen (dvs få mat) så han kastade sig ut och försökte rusa iväg. Ouppfostrade häst! Blev lite uppfostran på vägen in från hagen, med ryggningar och halter efter att Krutow fått gå in i sin box. Det märks så väl att Hampus fått göra som han velat tidigare, han testar på ett helt annat sätt än när han var liten. Synd för honom att han har en mycket envisare matte. ;-)
 
Medan Hampus åt började jag ströa gången. Snart är det vinter på riktigt... :-S Sedan fick han ställa sig på skötselplatsen för borstning och hovkratsning. Tog på bomlösa sadeln och distanstränset och så gav vi oss iväg längs hagarna. Hampus trampade på riktigt ordentligt, men jag lät honom gå i ett lugnare tempo än vanligt. Det var fortfarande ganska halt i gräset efter regnet och jag vill inte riskera en sträckning.
 
Framme på grusvägen mot Åloppe jobbade vi i lite högre tempo och med lite dressyrtänk. Blev skänkelvikning, öppna och ryggningar. Mycket skoj tyckte Hampus! På hemväg fick han sig dock ett knäpp och började stå emot skänkeln. När jag då lade på spö så svarade han med att sparka bakut och bocka. Stofasoner... Jag fortsatte dock att kräva en direkt reaktion på skänkeln och efter några upprepningar gav han upp försöken att vara den som bestämde och blev en lydig häst igen. ;-)
 
Sista halterna på hemväg var helt ljuvliga, jag älskar när han blir sådär superkänslig. :-) Åter i stallet var han faktiskt lite svettig i sadelgjordsstaden, så det kanske var lite nyttig träning för honom.
 
Efter avskötsel fick han gå in i boxen igen och han blev mäkta upprörd över att inte få något kraftfoder. Han har definitivt fått för sig att det alltid är kraftfoder som gäller när han kommer in i boxen, men han lär sig förhoppningsvis snabbt att det inte är så enkelt... ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0