Genomarbetad

Igår var det dressyr på banan som gällde. Vi började med att skritta fram ute i tio minuter, sedan vända och jogga tillbaka samt galoppera i uppförsbacken vid bron. Bytte galopp från vänster till höger när vägen planade ut, men fortsatte stå i fältsits för att störa ryggen så lite som möjligt.
 
Jag hade lagt ut ett par bommar på ridbanan innan, med lagom travavstånd på. De enda bommarna som är framtinade ännu, varför tar våren sådan tid på sig? :-(
 
Travade i en frisk trav på banan, gjorde serpentiner, övergångar till skritt samt tog oss över bommarna några gånger. Snett igenom blev det också. Serpentinerna har definitivt blivit bättre, men jag måste fortfarande hitta mer innerskänkel, framförallt i höger varv.
 
Gjorde sedan övergångar mellan skritt och galopp, jag vet fortfarande inte vad jag gör, men på ridbanan blir det i alla fall alltid trevliga galoppfattningar. Hampus är helt med på noterna och blir nästan lite för ivrig efter några fattningar.
 
Jobbade en hel del med fram- och bakdelsvändningar, det kändes som om vi började få snits på dem. Men det kan förstås vara Hampus som fuskar utan att jag känner av det, ibland är han ju lite lurig. Sedan gjorde vi framdelsvändning följt av ryggning och de blev ganska bra. Jag tyckte inte att jag hade samma driv i honom den här gången, han föredrog att fortsätta framdelsvändningen framför att rygga.
 
Avslutade med nedsittning trav på stora volter och försöka få en böjd häst. Lade in lite skrittpauser här och där i passet, ibland för att Hampus flämtade lite för mycket och ibland för att jag inte orkade rida ordentligt mer. ;-)
 
Kändes lite som att han gjorde allt han skulle, men utan att göra det minsta extra. Ingen wow-känsla, men för att den skall infinna sig tror jag vi behöver hjälp av F igen.
 
Skrittade av en nöjd Hampus som sedan till sin fasa fick duscha kallt (leriga ben...). Det var inte uppskattat, så det lovar matte att aldrig göra igen. Jag hade bara lite ont om tid och trodde inte han skulle bry sig så mycket. Men nu har jag lärt mig. :-P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0