Helkroppsmassage

Medan jag stod och selade av Hampus kom S. Det var ju tre månader sedan sist, först hade vi ju ringorm i stallet och sedan blev S sjuk, så det här besöket var verkligen efterlängtat. Men nervöst också, jag har ju jobbat Hampus mer och hårdare än någonsin, skulle det vara något fel på honom nu?
 
S började känna igenom honom och var nöjd med det hon kände. Han hade några ömma punkter, som vänster sida av mankammen och höger sida vid länden, men det var bara träningsvärk och inget allvarligt. Hon märkte också av att han precis haft en sned sele på sig, det fanns ett avdomnad ställe precis där vänster skakelfäste varit... Först blev S lite bekymrad, men när jag förklarade vad vi precis gjort så sade hon att hon inte skulle ha märkt något om hon fått känna igenom honom om ett par timmar. Så ingen fara där. :-)
 
S kände att magmuskulaturen blivit mycket mer utvecklad, vilket jag kan tacka galopperna för. Hon noterade att buken blivit mycket mindre hängande, även om de nedre magmusklerna fortfarande behöver aktiveras. Men det kommer! Ryggmuskulaturen blev hon helt lyrisk över, att han blivit så himla fin med tanke på hur han såg ut första gången hon såg honom.
 
Hon gav honom en helkroppsmassage, påpekade att han var mycket mjuk i nacken vilket hon tillskrev att han precis kommit tillbaka från körningen. Det arbetet gör underverk för honom! Hampus njöt under massagen, när S masserade bakdelen så skulle han fnula med mulen i mitt hår, så skönt var det. Dessutom gäspade han mer än tidigare, tror det är ett tecken på att han litar mer på S nu när hon masserat honom några gånger.
 
Jag frågade S om hon trodde att Hampus hade pålagringar. Det är ju lite av min fasa, att han är helt utsliten i kroppen men för bussig för att visa det. Men även om S inte kunde säga säkert (hon är ju inte veterinär), så påpekade hon att han i alla fall inte hade ont. För har de ont någonstans, även om de inte visar det, så kompenserar de med mer muskler på andra ställen. Hampus är alldeles för jämn i kroppen för att ha ont någonstans. S sade åt mig att sluta oroa mig så mycket och ha skoj istället. ;-)
 
Så summeringen blev att fortsätta precis som tidigare, variera lättare och tuffare pass och även variera vad jag gör på de passen. Körningen är superbra för honom precis som tömkörningen, där han får jobba fast han inte har någon på ryggen. Fortsätta stretcha bakbenen framåt och bakåt, samt kräva mer i stretchningen än jag gjort hittills. Efter tuffare pass kan han få kylande liniment på insidan av hasen, för att förebygga då han har ökad aktivitet i den leden efter arbete.
 
S kommer igen om sex veckor, då har Hampus fått två veckor med jobb, en vecka ledigt, en vecka med jobb, en vecka ledigt och slutligen en vecka med jobb. Skall bli skoj att se framstegen nu när det går att jobba mer i galopp och även (hoppas jag!) kunna hoppa honom lite.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0