Fysiobesök och finbesök

Det är helt sjukt vad peppad jag blir att träna efter att S varit på besök. Det är härligt att bolla träningsidéer med henne, få tips om vad jag skall tänka lite extra på och helt enkelt få kvitto på att jag gör rätt. Alla borde få ha en S att ta hjälp av... Fast just S har jag monopol på. :-P
 
Tog in Hampus från hagen och lade på honom ylletäcket så han hann bli lite varm. Sedan började S känna igenom honom och vi pratade om vad som hänt sist hon var ute. Erkände att det blivit lite väl mycket fokus på lågpulsträning och vi behöver definitivt dressyrjobbet också. Men det kan vi lika gärna göra på grusvägarna som på ridbanan... Bara jag har en plan och det måste jag bli bättre på.
 
Sedan fick Hampus äta pellets medan han blev varmare i kroppen. När han ätit klart tog jag ut honom på lina för att visa S hur han rörde sig. Hon verkligen öste beröm över honom. :-) Hampus gjorde snällt det han skulle och roade sig även med att göra bocksprång i galopperna... Det märks att han gillar att visa upp sig. ;-)
 
S tyckte att han rörde sig riktigt fint i alla gångarter och att ryggen definitivt kommer upp när han arbetar. Hon påstod att han blev snyggare för varje gång hon såg honom, plus en massa andra småberöm som gjorde mig alldeles för mallig. Visst älskar jag Hampus, men jag tror i min mattekärlek att ingen annan kan se hans kvalitéer. Men hans fanclub blir bara större och större...
 
Sedan fick han sig en ordentlig helkroppsmassage. Han njöt medan S höll på, helst skulle hon massera på muskelfästena hela tiden, så det blev lite skönont tyckte Hampus. S hittade ett par lite ömmare punkter på ryggen och efter diskussion och jämförelse så är det antingen hoppsadeln som han fortfarande känner av eller att jag testat en tunnare och smalare padd till bomlösa. Så nu får han ha blåa padden i fortsättningen.
 
Han var även lite öm insida lår, så jag fick order om att stretcha bakbenen framöver. Slutligen var han lite varm i hasen, men eftersom han rörde sig bra på lina fick det räcka med lymfdränmassage där. Planen framöver blir att skritta Hampus en dag i veckan, med fokus på sidvärtsrörelser och att han verkligen kliver på med inre bakbenet. Det är de enda muskelgrupperna som S tyckte han kunde utveckla lite mer. Vi kommer att köra för fullt i fem veckor, sedan får han vila en vecka medan jag är bortrest, sedan rider jag igång honom igen två veckor och så kommer S och känner igenom hur arbetet fungerat. Så skoj!
 
När vi var klara med Hampus kom J och hennes pappa. J hade Hampus som favorit på ridskolan och ville hälsa på för att se att han hade bra. Efter en behandling med S har Hampus det alltid bra. :-P Vi pratade lite och så fick J rida honom på ridbanan en stund. Jag hade pratat med S innan och fått okej, eftersom det inte gjorts några korrigeringar på Hampus så skulle han bara vara lite rörligare än vanligt och det kunde vara bra att han fick känna på sin kropp i alla gångarter. Kroppsminnet är ju otroligt...
 
J fick lite tips på hur man väcker en ridskolehäst och bitvis såg det riktigt trevligt ut. Hampus har en underbar galopp när han fattar korrekt i form, men det är en bit kvar tills han orkar hålla den galoppen länge. Jag fotade en del, så bilder kommer! :-)
 
Sedan fick en nöjd och glad Hampus äta blötmat och sedan återvända till grabbarna i hagen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0