Dressyr i hoppsadel

I söndags ignorerade jag att det var varmt. Tog hoppsadeln då jag tänkte fokusera på bomarbete och lite cavaletti på ridbanan. Skrittade iväg och var noga med att han skulle gå i en aktiv skritt. Insåg när vi skrittade tillbaka till ridbanan att jag glömt att förbereda för både bommar och cavaletti. Segt... Iddes inte sitta av och greja, utan det fick bli lite dressyrtänk med de bommar som fanns på banan redan.
 
Lät honom trava fram på lite längre tyglar, följt av lite galopp. Försökte tänka höger varv hela tiden, så vi nöter mer i det varvet. Travade över bommarna några gånger, han jobbade på riktigt bra där. Galopperade honom på volt i höger varv ganska länge. När han började bli trött så fick han jobba med framdelsvändningar. Han ville gärna tänka bakåt i framdelsvändningarna, så jag fokuserade på att främst få honom att bjuda framåt.
 
Ett par gånger blev det ryggning efter framdelsvändningarna, men inte alltför många gånger. Sedan fortsatte vi med fler galoppvolter innan jag ändrade till övergångar mellan skritt och trav. Försökte få honom alert, men det märktes att vi bägge började bli lite trötta. Varierade med lite mer travbommar, innan vi avslutade med lite mer galoppvolter.
 
Han var rejält svettig och flåsig när vi skrittade av, men det var ett annat tryck i honom än på länge. Eller så var det bara jag som kunde jobba honom lite annorlunda i hoppsadeln. Skoj oavsett, men jag var lite orolig att jag kört för hårt när S skulle komma och känna igenom honom direkt efter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0