Dressyr ute

Igår gick jag och T tillsammans ut för att hämta våra hästar. Rimmern stod vid hösilagebalen och åt, så han var nära till hands. När han gick därifrån med T kom Hampus skyndande, men inte för att vara med mig, utan för att få äta hösilage. :-P
 
Fick till sist ta på grimman medan han proppade i sig hösilage. Sedan låtsades han att han inte kunde gå därifrån, men efter en tillsägelse så kom han ihåg att han var mobil.
 
Borstade bort en massa päls och kratsade hovarna innan sadel och träns åkte på. Sedan skrittade vi iväg längs grusvägen, som var istäckt och lite knölig här och var. Efter igångskrittning blev det joggtrav och lite galopp, sedan var Hampus uppvärmd och beredd att göra vad som helst för matte. ;-)
 
Vi jobbade med F:s läxor, fast på grusvägen istället för parkeringsplatsen.
 
Halterna är supersvåra, jag kan definitivt inte känna var han har sina bakben. :-( Så efter några halter, som han gjorde bra, men jag har ju ingen aning om ifall bakbenen är på rätt ställe, beslöt jag mig för att spara halterna till nedförsbackar, där han i alla fall sätter under sig.
 
Ryggningen var klockren, så den gjorde vi inte mer av. Märker att han vill gå framåt igen när jag säger bra, får diskutera med F om jag skall främja det beteendet eller fortsätta som jag gör nu.
 
Fram- och bakdelsvändningarna var sådär, jag tycker det är svårt att veta vad han gör med sina ben. Behöver F:s ögon helt klart...
 
Sedan hade Hampus slutat flåsa, så det blev lite travjobb med skänkelvikning, svängde sedan in på en avtagsväg där vi gjorde halter i nedförsbacke och lite galopper. Han var superfin i både trav och galopp, vi fick till ett par riktigt bra fattningar.
 
Efter lite skrittpaus på lång tygel avslutade vi med att svänga in på en avtagsväg där vi fokuserade på övergångar skritt-trav bortåt och trav-galopp hemåt. Det gick bra, förutom att Hampus på hemvägen visste precis vad vi skulle göra, så varje gång jag försökte sakta av till trav tog han två travsteg och fattade ny galopp. Dessutom varannan gång höger och varannan gång vänster. Det är fascinerande att han lärt sig övningen och gör den så lätt, men tanken är ju att han skall vänta på mig... Så nu får jag modifiera övningen en del... Tror jag gör den i paddocken nästa gång och ber om samma galopp flera gånger i rad.
 
Frisk trav hemåt och då provade jag att göra öppna. Jag tror vi gjorde en hyfsad öppna åt bägge hållen, för Hampus pustade och stånkade. Men det är svårt. :-S Jag krånglar fortfarande med hjälperna och vet inte riktigt vad det är för känsla jag letar efter. Men det kommer. Just nu är ju öppna något vi gör mest för att träna inner bakben, inte för att han skall bli samlad.
 
Joggade av honom innan det blev en kvarts avskrittning, sista biten avsuttet. Han var svettig men inte trött, en perfekt genomkörare. :-) Tillbaka i stallet fick han dricka vatten innan han fick sitt kraftfoder, för säkerhets skull. Medan han åt borstade jag bort ännu mer päls. Sedan stretchade jag och masserade innan han fick återvända till hagen igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0