Fantastiskt pass i mörkret

Igår var jag återigen taggad för dressyr. Egentligen var det skritt på schemat, men skritta kan jag ju göra någon dag när paddocken inte är trevlig. ;-)
 
Hämtade in Hampus som stod vid grinden och hängde. Borstade bort en del päls och kratsade hovarna innan utrustningen åkte på. Hampus har nu fyra (!) träns att välja mellan men jag är ändå inte nöjd. Två träns är bruna och vi har ju ingen brun sadel. Ett är blåa distanstränset och ett är svarta dressyrtränset. Men jag skulle vilja ha ett dressyrträns utan nosgrimma, men eftersom nosgrimmans nackrem går genom tränsets nackrem så blir det ett fult hål på detta träns om jag plockar bort nosgrimman. Vilket I-landsproblem... Men som tur är åker jag ju till Göteborg Horse Show och då måste jag ju shoppa lite till farbror gul. :-P
 
Det blev i alla fall dressyrtränset med väldigt lös nosgrimma. Skrittade ut på grusvägen i tio minuter innan vi gick till paddocken och jobbade i tjugofem minuter.
 
Började med att jogga omkring på fyrkantsspåret, vände snett igenom och gjorde kortsidorna till mjuka halvvolter. Fokus var på en bra takt i traven och att han skulle ha eget driv. Jag var noga med att rida lätt hela tiden så han kunde värma upp ryggen ordentligt.
 
Gjorde en del serpentiner också, med avsaktning till skritt på medellinjen. Försökte att inte stressa tillbaka i trav, vilket gick bra nästan varje gång. Ibland blir Hampus stressad bara av att han vet att han måste byta gångart. ;-)
 
Sedan tror jag vi gjorde lite övergångar mellan skritt och trav, innan det blev fram- och bakdelsvändningar. För någonstans här i passet började Hampus lossna och jag glömde bort vad jag gjorde och red istället... Jättekonstigt, jag kommer ihåg att han kändes som en miljon, att vi travade omkring på ridbanan i olika vägar och han jobbade på superfint. Men vad vi egentligen gjorde vet jag inte längre... Bara känslan av en lösgjord häst som jobbar med mig finns kvar.
 
Däremot vet jag att vi avslutade med att göra skänkelvikning i trav och sedan öppna i trav, men det gick sådär. Bättre känsla var det när jag red på 20-metersvolt och han gick med stöd på bettet och i form. :-)
 
Avslutade med att skritta av ute på grusvägen i tio minuter. Hampus var svettig, men mycket nöjd med sig själv. Jag fick verkligen mersmak, just den här känslan av att takten var det viktiga, allt annat var underordnat och att de olika rörelserna endast gjordes för att få en bra takt och en lösgjord häst.
 
Tillbaka i stallet svampade jag av Hampus med ljummet vatten och så fick han täcke på sig innan han återvände till hagen. Det är ju lite knepigt när han blivit så svettig, vill ju inte ha en förkyld häst. Ja, kraftfoder fick han förstås också och så stretchade jag igenom honom i bak.
 
Idag har jag dessutom pratat med sadelutprovare, som kommer att hälsa på den 21:a för utprovning av hoppsadel till Hampus. Skall bli grymt skoj att äntligen få hoppa igen och skönt att ha en sadel att alternera med. Hoppas vi hittar någon trevlig begagnad sadel som passar både mig och Hampus.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0