Roligt dressyrjobb

Igår blev det äntligen ett ordentligt ridpass. Var ett tag sedan sist... Hampus fick beta lite först, det är släpp i sommarhagen på lördag, så han behöver vänjas lite mer vid gräs. Som tur är finns det ganska mycket gräs i hans hage, men det skadar aldrig att beta lite extra.
 
Tog bomlösa samt raka tränsbettet utan nosgrimma. Skrittade iväg längs åkrarna mot Äskelunda, så härligt att kunna rida där igen! När vi skrittat i tio minuter var vi framme vid stigen med stocken, så då blev det ett skutt över den i trav. :-D
 
Sedan jobbade vi med övergångar mellan skritt-trav-galopp med snabba intervaller. Det blir så mycket bättre när jag är noga med hjälpgivningen, tänker på min sits och att även driva när jag ber om långsammare gångart. Sedan fick han pusta lite innan vi jobbade med galoppen lite.
 
Efter att ha galopperat i den roliga uppförsbacken (vid lilla bron över bäcken) och några meter in på åkern utnyttjade jag Hampus skugga till att jobba med korrekta halter. Han gjorde de så himla bra! Nästan alltid bägge bakbenen väl under sig. :-)
 
Sedan ryggade vi, han gick med energi i varje steg bakåt, på ett helt nytt sätt. Vilken ryggning! Sedan när jag bad honom gå framåt igen kom det ett otroligt tryck bakifrån och genom ryggen. Det var så häftigt! Berömde massor (han gick upp i trav från ryggningen) och beslöt mig för att inte rygga mer detta pass.
 
Pustade lite i skritt innan det blev framdelsvändningar och skänkelvikning på grusvägen med nosen pekandes hemåt. Framdelsvändningarna blev sådär, Hampus tyckte ju det var onödigt att vända bakdelen från färdriktningen, han ville ju hem! Skänkelvikningarna blev helt okej dock. Efter lite mer övergångar blev det skänkelvikning i trav innan vi gjorde massor med övergångar för att få Hampus att fokusera på mig istället för det farliga villaområde som vi passerade. Inga får denna gång dock. ;-)
 
Vi avslutade med att galoppera på grusvägen, förbi (!) avtagsvägen hem och vidare bort mot asfalten. Bytte galopp när vägen svängde, med ett fåtal travsteg emellan. Fungerade superbra, även om jag upplevde att jag satt snett i sadeln. Kanske sitter jag korrekt men är ovan vid känslan. Får be F kolla någon dag framöver.
 
Avslutade med att lägga ned i traven, även om jag inte skulle kalla honom lösgjord ännu. Han spänner sig lite för mycket när han tycker det är mycket att titta på ute och det måste få vara okej. Han har börjat lita mycket mer på mig och det känns skönt.
 
Skrittade av på stigen tillbaka till stallet på en mycket nöjd farbror. Han var blöt under padden, så där svampade jag av honom. I övrigt fick han nöja sig med kraftfoder och lite pussar. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0