Helt slut men mjuk

Igår var det fokusering från första steget. Jag började redan innan ridningen med att lägga på Hampus hans övergångstäcke som är lite vadderat och varmt. Han myste rätt nöjt i det, så i vinter kommer jag strunta i alla "regler" om att fjordingar är varma och ha vintertäcke på honom när det snöar.
 
Vi skrittade iväg i en aktiv skritt, Hampus var med på noterna och började jobba bra genom kroppen redan från början. Efter bara några minuter hummade han djupt nere i halsen, ett tecken på att han börjar bli lösgjord.
 
Framme vid ridbanan blev det trav lättridning med enda fokuset att hålla fyrkantsspåret och ha ett bra driv i traven. Kortsidorna gjorde vi som halva volter, eftersom han inte var tillräckligt genomarbetad för att kunna göra riktiga hörnpasseringar.
 
Lade även in galopp på långsidorna där jag stod upp i stigbyglarna och Hampus fick galoppera på i ett bra tempo. Älskar verkligen min ridbana (20x60 m) där han har plats att få upp ångan lite innan övergång till trav före kortsidan.
 
Efter fem minuter var han helt slut, märks att konditionen saknas. Men vilken känsla i skritten! Krävde lite mer energi från bakdelen och mjuknade i handen, vips var han på tygeln! Tänk att det kan vara så lätt bara man arbetar med hästen istället för mot den.
 
Skrittade på kort tygel med energi i några minuter, innan det blev avskrittning med lång och låg häst, nosen nästan i backen. <3
 
Tillbaka i stallet fick han täcke på sig igen, då han blivit svettig både på bogar, bringa och ljumskar. Måste klippa honom någon dag framöver...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0