Lite dressyrjobb

I förrgår pratade jag med bästa S, fysioterapeuten som hade Hampus hos sig i somras. Hon tyckte att jag var alldeles för nojjig som bara skrittade honom. Han har vilat i hage och rört sig en hel del där, inte varit skadad. Så igår vågade jag mig på att rida i alla gångarter. :-D
 
Det som är viktigt att tänka på när jag jobbar honom i alla gångarter, är hur länge vi håller på. Effektiv tid trav och galopp tror jag blev två minuter, i övrigt var det skritt som gällde. Men det är just det som är det svåra, att lyssna till hästen och anpassa så att han bli lite ansträngd, men inte överansträngd. Tänja gränserna långsamt.
 
Igår skrittade vi till ridbanan och red där några varv. Det märks att jag inte ridit ordentligt på ett tag... Varken jag eller Hampus hittade takten i traven, så det blev fokuset. Att lugnt trava runt fyrkantsspåret, tvåtakt med korrekt sits och balanserad häst. Gjorde ett par övergångar till skritt också, men som alltid när jag inte ridit Hampus ordentligt på ett tag fungerar bromsen sisådär. Bara att träna vidare.
 
Sedan skrittade vi ut en sväng, tog en kort galopp (tio språng?) uppför en backe och så skrittade vi hela vägen hem. Hampus var så glad att vi äntligen började träna igen och jag var också glad. Från och med nästa vecka är målet att försöka rida varje dag (utom tisdag-onsdag då jag jobbar 8-21) även om det mest blir skritt. Skall börjar med "veckans plan" igen, så jag blir lite mer strukturerad. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0