Barbacka är en balansakt

Det var en del som surrade i huvudet efter träningen, så i tisdags beslöt jag mig för att rida igenom uppgifterna igen. Men för att få lite tydligare känsla så blev det ett barbackapass. Tur att Hampus har bra tålamod...
 
Att skritta på voltspåret och ställa gick ganska bra. Han är inställd på att ledande tygeltag = vända hela kroppen, men det kommer mer och mer när vi jobbar. Det var lättare att få innerskänkeln att gå igenom utan sadel, jag tror definitivt det kan vara ett bra komplement.
 
Sedan började svårigheterna. Trav på volt barbacka. Gaah vad jag har dålig balans! Eller, egentligen vet jag inte vad det var, för jag kunde följa med superbra i traven ända tills vi kom till en viss del av volten, då halkade jag på sniskan. Hampus, den lilla änglahästen, saktade förstås ned till skritt så fort jag kom i obalans. <3
 
Vi nötte på ganska bra i traven och bitvis kändes det hyfsat. Men det kommer krävas en hel del mer barbackaridning för mig om jag skall få ordning på sitsen.

Avslutade med att jobba med skänkelvikningarna och jag upplevde att de gick bättre än sist. Kanske mest för att jag hade en tydligare bild av vad det var vi skulle göra.
 
Hampus var nöjd när vi skrittade hem igen och jag var rätt mör i kroppen. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0