Bommar hjälper en hel del

I lördags lade jag ut fyra bommar längs voltspåret. Jag lämnade en meter på varje yttersida av bommen mot fyrkantsspåret. Bommarna låg på varje "kvart" av volten. På så vis kunde jag både rida över bommarna och utanför dem, beroende på vad jag ville fokusera på. Tror det kan vara en mycket nyttig övning för mig och Hampus.
 
Vi började med att skritta utanför bommarna. Jag fick en väldigt bra referenspunkt, eftersom jag hela tiden behövde hålla mig utanför bommarna men inte ramla ut utanför fyrkantsspåret. När det fungerade hyfsat i skritt, så provade vi trav. Vänstervarvet är verkligen hopplöst. Vi kan inte hålla en jämn volt, utan vinglar på ett helt annat sätt än i höger varv. Nu red jag barbacka, så problemen syns tydligare. Men det är bara att träna mer!
 
Fortsatte med jobb över bommarna, då blev volten automatiskt mindre och jobbet förstås ännu svårare. Men i skritt fick vi till det ganska bra. I trav märktes det att det blev jobbigt, så ibland fick volten bli större och han slapp gå över bommarna.
 
Jag märkte på honom att han tyckte att det var roligare med en tydlig uppgift och bommar som "piggade upp". Vi var rätt nöjda efter en halvtimme och så fick han skritta hem igen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0