Barbackadressyr

Nu är det dags att komma igång med ridningen igen! Hampus har fått vila medan jag varit bortrest, men i lördags tog vi oss en barbackatur bort till ridbanan. Väl där fick han gå på en volt där det var minst ojämnt och så tränade vi på att flytta ut bakdelen några steg samt gjorde övergångar mellan skritt och trav. Det är svårt att göra något vettigt arbete när det är så hårt i backen, men lite fick vi till i alla fall.
 
Flytt av bakdel är svårt, då jag inte riktigt känner när han gör det. Men det skadar ju inte om han bara skulle flytta in något steg här och där, så vi fortsätter med det jobbet. Övergångarna gör han med lätthet, speciellt om jag tar rösten till hjälp. Han var lite långsam i skritten efter att han saktat ned från trav, så det behöver vi jobba mer på. Att han inte bara "dör" när han kommer ned i skritt utan faktiskt kan jobba i skritten också.
 
När vi var hemma igen gjorde vi alla core-övningarna (ryggning, lyfta ryggen, gå över cavaletti och gå i labyrint). Jag tycker att han har blivit mycket bättre sedan sist, så visst händer det grejer. Även om han ser rätt rolig ut i exteriören när han står i hagen. :-P
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0