Ridläger dag 1, pass 2

Igår eftermiddag var det markarbete på schemat, efter uppvärmning i skritt, trav och galopp i lätt sits var jag ganska mör, men Ariel verkade glad. Sedan fick vi trava över fyra bommar längs ena långsidan, tre bommar på volt på kortsidan, ytterligare fyra bommar på andra långsidan och slutligen (förstås) tre bommar på volt på andra kortsidan.

Ariel travade på bra och hade inga problem med att avstånden egentligen var för stor häst. Hon längde sig snällt i traven och jag behövde bara följa med. Ja, och styra förstås... Som alltid så gör hon rätt när jag gör rätt, finaste tjejen!

När övningen flöt på bra tog tränaren bort en bom på vardera långsida och ökade på avstånden så det blev galoppbommar istället. Nu märktes det lite på Ariel att avstånden var för långa, efter några varv var hon lite trött och slog i bommarna. Så då ändrade tränaren om ena serien, så det blev kortare avstånd där. Toppenbra! Ariel var mycket nöjd hela ridpasset och jag var också nöjd, om än väldigt trött...

Efter avskrittning fick Ariel sig en välförtjänt dusch och jag fick höra vilken oerhört snäll, trygg och okomplicerad häst jag hade. Tränaren sade att hon helt glömt bort att Ariel bara var fyra år, för hon gör verkligen allt för att det skall bli som matte vill. Gissa om det berömmet värmde! <3

Efter duschen fick Ariel gå ut i sin tillfälliga hage och hon var mycket nöjd med den. Det fanns ju massor med spännande växter som inte finns i lösdriftshagen (anser hon), så det var huvudet i backen direkt.

Trackback
RSS 2.0