Lite halka hindrar inte!

Igår blev det visst en dressyrträning ändå... Ariel har verkligen vila nu, men jag kan liksom inte riktigt sluta träna... Så jag kommer rida för P så mycket jag kan (köldgräns -10 grader) och så kanske det råkar bli något annat pass också. Min energi och lust får bestämma från dag till dag.
 
Ariel hade sommarskor på sig (hovis kommer på fredag), så jag insåg snabbt att det bara skulle bli skritt med tanke på all snö som lagt sig i paddocken. Fläckvis var det även is, vilket Ariel inte alls hade förstånd att hålla sig ifrån. När hon inte får något bra grepp, så ökar hon bara farten. :-S
 
Vi fick skritta på volten och hålla oss på det minst dåliga underlaget. Vi tränade på att flytta ut bakdelen, rida med tagen bakdel samt göra volt tillbaka med lite tänk åt bakdelshållet. För att underlätta det sistnämnda skulle vi även tänka lite öppna, så det var avancerade saker vi började nosa på. ;-)
 
Jag hade lite problem att hålla isär inner- och ytterhjälper. Jag tycker det är nog svårt att hålla reda på höger och vänster när jag rider och när sedan vad som är inner ändrar sig hela tiden så blir jag snurrig. Men Ariel jobbade på riktigt bra och blev så fin av arbetet. :-) Jag hoppas förstås att vi skall slippa rida rena skrittpass framöver, men det är ändå bra att få lite verktyg för hur vi hanterar även det.
 
Nöjda bägge två var vi i alla fall efteråt. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0