Ridläger dag 1, pass 1

I lördags var det första passet på ridlägret. Skrittade fram Ariel på lägdan. Eftersom ridbanan dammade så mycket, så skulle vi rida dressyr på den kortklippta 20x60-metersbanan som G fixat i ordning längst ned på lägdan (där det är plant). 
 
Vi fick börja med att rida tjugometersvolter vid bägge kortsidorna och trava längs långsidorna. Tyckte att jag fick bra tempo i Ariel redan från början, men underlaget var en verklig utmaning för henne. Hon snubblade till rätt så ofta och gick ned på framknäna en gång... Inte lätt när man är uppvuxen i platt mälardalshage. ;-)
 
Efter ett tag fick vi modifiera övningen genom att galoppera på långsidorna istället. Ariel fortsatte sitt galoppkrångel och fattade fel flera gånger, väldigt frustrerande. Men jag har inte hittat vad det är som jag gör fel, så vi kämpar vidare med galoppen. 
 
Därefter gjorde vi en övning som blivit lite av en favoritövning för mig. Vända rätt upp och göra tre tiometersvolter åt olika håll och när medellinjen tar slut vända till vänster varannan gång och höger varannan gång. Jag satte mig ned i traven också, så är det lättare för mig att hitta stabilitet i sitsen. 
 
Ariel blev fantastisk fin med voltarbetet, nu känns vänster varv nästan lika bra som höger. Jag måste vara supernoga med sits och hjälper, så det är bara att fila vidare på detaljerna. :-)
 
Därefter blev det fyra serpentinbågar över hela ridbanan, vilket var ruskigt svårt att få till eftersom det inte fanns några hållpunkter. När vi gör serpentiner blir det tydlig skillnad mellan varven, framförallt när jag växlar varv. Nyttig övning som jag skall försöka göra oftare också.... Vilket förstås är svårt nu när Ariel bara rids två pass/vecka. ;-)
 
Joggade sedan av en nöjd och glad häst innan vi red ned till sjön och plaskade lite. Spolade av henne efter passet, hon blir plaskvåt av svett nu när hon satt så mycket päls och sommaren äntligen dykt upp. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0