Konditionsträning

Peppad av tanken på lägret, så gav vi oss ut i mörkret igår för lite konditionsträning. Vi har det ju så lyxigt att det är gatubelysning längs en väg i några kilometer, vanligtvis är det en grusväg men nu på vintern är underlaget ännu bättre, packad och sviktande snö. :-)
 
Ariel var rätt tveksam när vi skrittade iväg och jag insåg att det var evigheter sedan vi ridit ut, än mindre ridit ut i mörker. Skärpning på den fronten! Nog för att det är förbaskat kul att trimma på ridbanan, men hon behöver komma ut för att bli i bra form och förhoppningsvis även bli mindre tittig. 
 
Efter fem minuters skritt så travade vi tio minuter. Bitvis var hon tittig, ibland skulle hon sakta in, då och då försökte hon öka tempot och så hände det att hon gick fantastiskt fint några steg. <3
 
När vi travat tio minuter fick hon vända nosen hemåt igen och så skrittade vi hem på långa tyglar. Det var inte jobbigt för henne att trava och hon höll sig relativt lugn i skritten på hemväg. Förhoppningsvis fortsätter det lika bra framöver, vi har ju en del konditionsjobb kvar innan lägret. 
 
Hemma igen blev det stretch och massage av frambenen, sedan fick hon slabba med sitt betforvatten som jag börjat ge henne. Hon dricker lite bättre när hon får det. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0