Leta bra underlag

I fredags red vi ut för att kolla hur underlaget på skoterleden såg ut. Ariel var pigg och glad, tills jag föreslog att vi skulle in på skoterleden. :-P Jag vet inte vad hon har för tankar, men hon vill alltid gå på hammarvägen istället. Fast jag tycker den är tristare (platt efter två backar) och vi faktiskt brukar busgaloppera på skoterledan. 
 
Jaja, vi tog oss i alla fall in på den och jag kunde ganska snabbt konstatera att även den bestod av packad snö med skare över, så Ariel sjönk ned ungefär upp till kronranden i varje steg. Så bara skritt blev det... Tröttnade efter en stund då jag märkte att underlaget inte skulle ändra sig (är tätare med skog på vissa ställen, så det brukar vara mindre snö) och vände hemåt igen. Ariel var inte så pigg på att vända (haha, snacka om att vilja göra tvärt om) och gick i lugn skritt nästan ända till hammarvägen. Sedan kom hon på att hon var på hemväg och ökade på tempot lite. :-D
 
Tillbaka på gamlandsvägen blev det faktiskt trav. Det kändes hyfsat i foten, så jag red lätt tills det blev nedförsbacke, sedan skrittade vi och travade uppför förbi B:s gård. Rejält med tryck i Ariel, så det fick bli skritt efter ett tag så min fot fick vila. Vi skrittade ned till sjön istället, den vägen är skottad så det är lätt att rida där. Vände sedan och travade tillbaka, samt galopp uppför Haldos backe. Oj vad det gick undan! Tror både jag och Ariel tyckte det var skoj med lite snabbare gångart för en gångs skull... Skrittade sedan runt gården ett varv innan vi red tillbaka ned till sjön. Ariel var inte lika pigg på tillbakavägen den här gången, men galopperade ändå i backen. Hon begriper inte riktigt varför man ska göra något flera gånger... ;-)
 
Skrittade ett varv till runt gården och sedan fick hon återvända till skötselplatsen. Lite annorlunda upplägg, men det fungerade helt okej, med både en glad häst och en glad ryttare. Totalt blev det 3,26 km och 35 min, så bättre än ingenting. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0