Lösgörande hoppning

I onsdags (ja, jag ligger lite efter med rapporteringen...) var det äntligen hoppträning igen. En månad sedan sist och jag som tänkt hoppträna så mycket i år. :-P
 
Vi fick värma upp i galopp först, rida på hela fyrkanten och göra en stor volt både vid A och C. Variera sits och tempo, för mig och Ariel blev det förstås ökat tempo på rakt spår och lite mer samlat på volten för att klara av uppgiften. Kort paus innan vi bytte varv, då passade jag på att korta stiglädren ett hål och det kändes faktiskt mycket bättre. :-)
 
När vi sedan var uppvärmda blev det jobb över 3x3 travbommar. De var placerade på den väg vi sedan skulle jobba hela passet. Typ halvt igenom var första travbommarna, sedan var andra serien på långsidan och tredje på diagonalen som blev halvt igenom vid andra kortsidan. Mycket fokus på att få med innersidan mellan serierna, så hästarna kom rakt på bommarna. Ariel skötte sig suveränt, så pass att vi verkligen kunde jobba med innerskänkeln, jag tänkte inte ens på att vi hade bommar att hålla koll på. :-)
 
Sedan byggdes hindren upp och det blev rejält med hoppning. Låga hinder men många (tot 30) språng. Hindren på korta diagonalen (ja, tänk halvt igenom typ) blev koppelräck och hindret på långsidan blev en oxer.
 
Först fick vi hoppa över första koppelräcket, göra en volt runt oxern och sedan hoppa andra koppelräcket. Ariel kom lite nära några gånger, ffa när det blev lite kortare anridning i höger varv. Voltmässigt fortsätter vi med att behöva mer jobb med innerskänkeln, men det blir allt bättre. Hon håller galoppen utan några bekymmer nu, bara vi landar i rätt galopp. :-)
 
Därefter hoppade vi koppelräck, oxer, gjorde en volt, hoppade oxern igen och så andra koppelräcket. Här fick jag vara ännu noggrannare med vägen, så vi verkligen fick en bra anridning på oxern. 
 
Sedan red vi samma sak, fast utan volt, dvs koppelräck, oxer, koppelräck. Fortsatt fokus på att verkligen följa innerskänkeln, så vägen mellan hindren blev bra. Ariel mjuknade allt mer och blev så fin att rida. <3
 
Vi avslutade med en bana på 6 språng, där vi även hoppade en oxer vi inte hoppat innan (som stod bredvid första oxern, men på diagonalen). Banan var koppelräck från långsidan och mot kortsidan (dvs mot stallets kortsida), rida genom kortsidan, hoppa oxern på långsidan, rida runt andra koppelräcket och hoppa nya oxern på diagonalen, genom kortsidan mot stallet igen, hoppa första koppelräcket igen (fast nu åt andra hållet), rida förbi oxern, över andra koppelräcket (så man kom ut på bortre kortsidan sedan), genom kortsidan och över oxern på långsidan igen. 
 
Ariel hoppade fantastiskt! Det var bara att styra och hålla i sig. Hindren kändes barnsligt låga, vilket är lite komiskt då koppelräcken låg på 75 cm, men jag har verkligen ändrat attityd till hinderhöjder. :-)
 
Joggade av en superfin, mjuk häst (som hon så ofta blir av hoppning) och skrittade sedan av henne medan vi byggde bort. Hon fick kyllera på sig innan vi lastade och åkte hem. Väl hemma blev det en dusch innan hon rullade sig fin i hagen. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0