Ridläger dag 1, pass 1

I lördags var vi iväg till Nyland för årets första ridläger. Ariel gick raka vägen in i transporten, även om hon tvekade på rampen. 
 
Vi fick börja med att rida på en mindre fyrkant innanför spåret (16x40 typ) i trav, med övergång till skritt på långsidorna. en eller två steg bara dvs vi skulle kvicka upp hästarna. Inga mjuka hörn, utan yttersidan med och rak häst. Passade Ariel utmärkt. Det var en hyfsad övning iaf. 
 
Sedan över i galopp och då övergång till trav. Inte lika lätt, då Ariel inte är så kvick i fattningarna, så det kändes som vi inte hann med ordentligt. I höger varv fortsatte hon att tjafsa med bogen in och utåtställd. :-( Nöta på bara! Fattade fel några gånger också.
 
Sedan red vi fem serpentinbågar i trav (utan stigbyglar), där vi skulle få in tempoväxlingar. Öka i bågarna och minska på rakt spår. Jag som har fullt upp med att sitta om... Fick iaf hyfsat resultat och tycker att Ariel lyssnade ok på innerskänkeln. 
 
Vi fick sedan rida på stora mittvolten i trav och galopp, fortsatt tempoväxlingar. Så svårt i högergaloppen. :-( Bara att kämpa vidare! 
 
Fick sedan ta stigbyglarna och jogga av dem. Ariel blev ok, men en del spänning var kvar. Skrittade ned till sjön och kylde benen en stund. Duschade av henne sedan och släppte ut i en hage. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0