Vältränad

I söndags red vi ut hela tre ekipage. Det var S på Gina som kom till oss, sen red vi ihop till Käbbovägen där V på Razzia mötte upp. V skulle visa oss en väg runt hela skogen, så man slipper vända när man rider åt Marstallahållet. Härligt!
 
Vi började ganska lugnt och Ariel hamnade sist i gänget. Hon svarade som hon alltid gör när det händer, hon la av helt... Så vi lullade på där bak ett bra tag och jag kände hur otroligt tråkigt hon tyckte det var. S vände sig om vid ett tillfälle och påpekade att Ariel dessutom såg uttråkad ut, som vanligt är hon tydlig med vad hon tycker och tänker. ;-)
 
Men så fick vi gå först och då blev det drag under hovarna igen. Glad häst! :-D Så pass glad att jag fick svårt att hålla henne i traven, hon ville rejsa järnet. Det märks verkligen att hon börjar komma upp i kondition och inte riktigt ser meningen med att trava i 9 km/h. :-P
 
Vi fick bland annat till en härlig galopp över ett fält, men eftersom jag red i bomlösa hade jag noll stöd och det kändes som att det gick superfort. Egentligen var det en ganska normal galopp, men jag for omkring lite väl mkt i sadeln. Får bli hoppsadeln nästa gång jag rider där. Då blir det även mer galopp, så vi får upp träningseffekten lite. ;-)
 
Totalt var vi ute i drygt 70 min och 7,2 km. Det var en rolig och varierande runda, så jag ska försöka ta den redan på onsdag igen. Hade fö pulsmätaren på och Ariel kom upp över 200 spm vid ett tillfälle. Heja! Sen efter sista galoppen så skrittade vi 6 min, så var hon nere på 80 spm igen. Skönt! Jag nojjar fortfarande över att hon ska vara i för dålig kondition, men nu börjar vi verkligen komma igång med träningen. :-)
 
Enda kruxet nu är att Ariel blir svettig pga varmt väder, en del vinterpäls samt glada galopper, men det är för kallt i luften för att duscha av henne. Snart, snart hoppas jag att våren är här!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0