En till rolig uteritt

Igår blåste det ganska kraftigt, så jag var först tveksam att ge mig ut med Ariel. Hon avskyr blåst och det brukar resultera i en spänd och tittig häst hela turen. Men eftersom vi hade sällskap tänkte jag ändå ge det en chans. Tur det, oh så roligt vi hade! :-D
 
Vi red från min gård genom skogen och ut på Käbbovägen. Sedan följde vi den nästan hela vägen bort till Marstalla. Precis som jag anat så hade jag inte hunnit med att uppskatta vägen när jag red travintervaller förra helgen, den har flera riktigt långa raksträckor utan bebyggelse, där man kan galoppera på ordentligt.
 
Vi skrittade en hel del, men galopperade även en del. Eftersom Gina är större än Ariel, så experimenterade vi med vilket tempo Ariel behöver ha (hon går först nästan jämt) för att Gina ska kunna galoppera bra. Det krävs ett lite högre tempo än vi brukar lulla omkring i, vilket är perfekt då jag behöver lära mig att få mer tryck i galoppen.
 
På hemväg skulle vi galoppera lugnt på sista långa raksträckan, men Ariel bjöd till, så jag kunde inte hålla mig utan lät henne gå. 26 km/h blev det visst. ;-) Skrattade så jag nästan inte kunde sakta av sedan, det är så roligt att galoppen äntligen fungerar!
 
Vi joggade av hästarna en lite längre sträcka (400 meter) som går svagt uppåt och Ariel blev så himla fin! Det märks verkligen att hon mår bra i kroppen av att få galoppera ordentligt.
 
Nöjda hästar fick sedan växla mellan skritt och trav de två km som det tog att rida hem till S. Sedan skrittade Ariel sista km hem på lång tygel och var sådär härligt avslappnad (trots blåst!). Totalt blev det 8,1 km på 90 minuter.
 
Note to self: Ariel hade superfina, torra hasleder vid kvällsfodringen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0