Rundkorallen...

Det blev en riktig långkväll med Ariel igår. Var framme vid gården omkring fem och jag promenerade inte till bussen förrän halv nio. Men det var skönt att ta det så lugnt, och bara lulla på liksom.

Gav kraftfoder först, har ökat på så Ariel äter nu 5 dl havre och 1 ½ dl sojamjöl. Hon bygger muskler så det står härliga till, idag upptäckte jag att hon fått stenhårda lårmuskler. Hurra! Medan de åt passade jag på att rengöra vattenbyttorna och fylla på vatten. Sedan, när jag ändå hade slangen ute, testade jag att spola vatten på Ariels ben. Nej tack, sade Ariel, men jag fick känslan att hon mest gjorde det för sakens skull. För rätt vad det var så började hon leka med vattenstrålen med mulen... Ack dessa småbarn. ;-)

Vi tog oss en liten promenad (ett fåtal motorstopp) till rundkorallen som finns på gården. Den är inte flashig eller så, men alldeles utmärkt att träna kroppsspråket med. Det var första gången jag släppte Ariel i den, så vi tränade ingenting, utan hon fick springa runt själv och konstatera att hon var alldeles ensam (usch!) och att matte ibland stod i vägen (dumma matte!). När hon lugnat sig tillräckligt för att då och då beta kopplade jag på grimskaftet och gick tillbaka med henne. Enligt Ariel en väldigt utmärkt idé.

Tog ett par repor i trav också, eftersom framåtbjudningen fanns. Det går hyfsat, men hon har ännu inte fattat travkommandot och hon tycker att det är onödigt att trava alltför länge. Jag bestämde mig för att vara lite elak mot henne, så istället för att släppa henne i vänstra delen av U:et (i hagen) där de andra hästarna var, så släppte jag henne i högra. Tänkte dels se om hon fattat hur hagen ser ut och dels att hon gott kunde få galoppera lite. Islandshästarna stod i sin del och tittade efter Ariel, bedrövade över att de inte fick gå i samma hage. Ariel själv fattade direkt vad det var frågan om, stormade iväg längs hagen och var ganska snabbt framme hos dem. Smart rackare det där...

Efteråt borstade jag igenom alla hästarna och tog en massa (dåliga) bilder. Men några utav dem lägger jag ut ändå, så ni får se hur vänstra delen av hagen ser ut.

Idunn och Ariel:


Ariel spanar mot något, observera klipporna...Ariel, Sunna och Eldur i solnedgången.Bonusbild på världens sötaste Ariel:

image67

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0