Betäckt!

Hurra vad glad jag är nu! :-D Fått veta att Ariel, efter att hon och Rex fått gå tillsammans ett tag i en egen hage, äntligen uppförde sig och lät Rex betäcka henne.
 
Jag vet inte om det beror på att hon sprutades i måndags, eller att hon helt enkelt vill ha lite annat umgänge med grabben innan hon ställer upp, men det spelar mindre roll. Bara skönt att hon äntligen brunstar. :-)
 
Så glad att hingsthållaren kunde stå ut med lite extra pyssel med Ariel och att hingstägaren ställde upp på att låta hästarna gå tillsammans i hage. Nu är i och för sig bägge hästarna lugna mot andra hästar och oskodda runt om, men självklart finns det alltid en skaderisk ändå.
 
Glad, gladare, gladast! :-D

Gulkropp...

Igår fick Ariel träffa veterinären och det gjordes ett ultraljud. En trolig gulkropp blev svaret på varför hon inte brunstar. En gulkropp gör att stoet hakar upp sig, helt enkelt tror att hon är dräktig och brunstar inte förrän gulkroppen försvinner. Det går att hjälpa stoet att bli av med gulkroppen genom en hormonspruta och det har Ariel fått. Hormonet är prostaglandin och efter 2-4 dagar bör stoet gå i brunst igen. Nu håller vi tummarna för att det blir en fölis!
 
Jag saknar faktiskt inte Ariel överhuvudtaget, vilket känns lite konstigt. Men jag tror det beror på att jag vet att hon har det bra, får gå i hage dygnet runt och vara en nöjd häst helt enkelt. Jag tror inte jag skulle klara av att sälja henne, för då har jag ju ingen koll längre. :-P

Liten uppdatering

Igår var jag på premiering och träffade hingsthållaren Ariel är hos. Jag fick även träffa stona hon går i samma hage som, två riktigt fina treårsston. :-)
 
Ariel fortsätter att vara ointresserad av hingsten. Eftersom hon varit där i tre veckor på tisdag bestämde vi oss för att boka tid för ultraljud för att kolla så allt är som det skall. I samråd med veterinären blir det kanske en hormonspruta för att få lite fart på henne. Säsongen går ju mot sitt slut och även om jag vet att det var en chansning att köra iväg med henne så sent till hingsten, så tackar jag ju inte nej till en fölunge nästa år ändå. ;-)
 
Vi får se vad som händer, men Ariel är i alla fall nöjd och glad i hagen och hingsthållaren tycker att hon är lätt att ha och göra med. Skönt det i alla fall...

RSS 2.0