Vi sover oss i form...

De senaste dagarna har Ariel fyllt på juvret. Det har blivit mycket större, men det finns fortfarande massor kvar att fylla. Hon har ju några veckor på sig också. :-P
 
 
Hon sover väldigt mycket och igår var hon uppenbart irriterad av något. Tryckte först bakdelen mot halmbalen och när det inte fungerade så gick hon till en stor sten istället och tryckte. Jag misstänker förvärkar.
 
 
Jag har börjat få ett grymt ridsug, förstår inte vad jag tänkte när jag betäckte henne... ;-) Planen nu är ju dessutom att skicka iväg henne till hingst några veckor efter fölning, så det kommer dröja minst tre månader innan jag får rida henne. Hm... Kommer väl få debutera på bruksprovet.
 

Vi väntar och väntar

Idag är Ariel på dygn 296 och hennes hagkompis Delight på 324. Stallkompis T har fotat några bilder och jag tycker inte Ariel ser särskilt dräktig ut. :-P Men juver har hon i alla fall börjat få.
 
 
De har fått gå ut i hela vinterhagen, även den del där Hampus och gänget gått. På så vis får de mer gröngräs att beta och jag slipper stå och handbeta Ariel som jag gjort varje dag...

Stelkrampsvaccinerad

Nu är det en månad tills det är dags att börja vaka. Känner att tiden går lite långsamt nu, är så nyfiken på vad som finns där inne i magen...
 
Igår var veterinären på besök och vaccinerade Ariel mot stelkramp. Man bör göra det ungefär en månad innan fölning, dels för att öka på stoets skydd och dels för att fölungen då får antikroppar mot stelkramp med råmjölken.
 
Ariel tyckte det var onödigt att bli vaccinerad, men lät sig sedan klias när vaccineringen var avklarad. Hon verkar ha lätt klåda på hela kroppen just nu, var man än kliar på blir hon överlycklig. Inte så att hon skaver sönder sig någonstans, men jag misstänker att det är vinterpälsen som hon vill bli av med.
 
Hon har även lite mugg i karlederna bak, så det är under insmörjning just nu. Inte många skorpor, men jag vill ju inte att det skall bli värre.

RSS 2.0