Fokuserad i blåsten

Jag förstår inte hur jag lyckas, men hur fint väder det än är, så börjar det blåsa så fort jag skrittar iväg på Ariel. Men igår så var hon fokuserad på mig hela tiden, så det gjorde inget att det blåste. En stor seger!
 
Vi skrittade bort längs grusvägarna och mestadels fick hon gå på lång tygel. Ibland fick hon flytta sig för en skänkel, men mest var det bara rakt fram som gällde.
 
Några gånger var jag tvungen att korta tygeln för att stötta henne i nedförsbackarna och ibland höll jag kvar kort tygel när vägen planade ut. Hon var så grymt fin de korta sekvenserna. Jag längtar enormt mycket efter att få rida dressyr på henne igen, men tiden går fort, så snart får vi börja med det.
 
Just nu skrittar vi en halvtimme på vardagarna, det är lagom länge i kylan. ;-)

Spänd uteritt i blåsten

Igår var Ariel extra taggad när vi skrittade iväg mot skoterleden. Träffade på grannarna K och B med hund, men de skulle precis åka iväg i bilen, så Ariel hann knappt uppfatta vad som hände. Sedan följde vi efter bilen en stund längs grusvägen.
 
När bilen försvunnit ur sikte mötte vi grannarna M och S, så då var vi tvungna att stå och prata lite. S hade träffat Hampus dagen innan, så han trodde först att det var Hampus igen. Ariel tyckte det var väldigt onödigt att stå stilla, men hon stod där hon skulle i alla fall. Duktig tjej!
 
Vi fortsatte över vägen och en bit in på skoterleden, men vände ganska snart. Det var lika bra, vägen är ganska brant så det är tufft för Ariel att hålla ordning på fötterna.
 
Det blåste mycket mer än jag hade märkt av, så det förklarade varför Ariel var så taggad. Hade jag märkt hur mycket det blåste när jag red iväg, så vet jag inte om jag hade ridit... Men i och med att vi hade medvind då, så märkte jag det inte.
 
Hemvägen blev ganska mycket studs, hon blir extra taggad av vinden och sedan är hon alltid laddad på hemväg. En del övergångar till halt eller ett par halvhalter höll henne dock i schack.
 
Hemma igen var hon mycket nöjd, medan Hampus var väldigt upprörd. Så det blev snabb avsadling så hon fick återvända till hagen och de oroliga kompisarna. ;-)

Vackraste flickan!

Kameran följde med vid morgonfodringen och jag knäppte några kort på Ariel. Hon är verkligen den vackraste...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pigg, piggare, piggast

Igår blev det en skrittsväng igen. Ariel var så glad när vi skrittade iväg. Hon blev faktiskt piggare ju längre vi red, även om det märks efter ridturen att hon egentligen inte är så tränad.
 
Vi red längs skoterleden och grusvägen, när mobilen signalerade att vi skulle vända och Ariel bestämde sig för att vända innan hon fick hjälperna. Hm... Vi fick fortsätta en liten bit till och sedan vända på mitt kommando istället.
 
Hemåt är hon som alltid ännu piggare. Igår kunde jag rida henne på lång tygel bortåt, men det är ingen mening att försöka hemåt, där är det kort tygel och flera halter som gäller...
 
Hemma igen var hon nöjd, men ganska trött. Däremot var Hampus väldigt upprörd över att vi varit borta så länge, så vi får se hur långa turer vi törs ta framöver... ;-)

Turboskritt blev till bra jobb

Efter tio månader och arton dagar fick jag äntligen sitta på Ariel igen! Igår var det lite mildare temperatur, åtta minusgrader och bara lite blåst.
 
Hon var väldigt stökig i stallet, ville inte stå stilla när jag gjorde i ordning och sadlade. Trodde att det var oro över Ricky som gjorde att hon var så. Men när jag ställde upp henne för uppsittning stod hon helt stilla, även medan jag grejade med mobilen och tog på mig handskarna. Duktig tjej!
 
När vi sedan skrittade iväg var det mer taktning och smygtrav än skritt. ;-) Hon var så lycklig över att äntligen få börja jobba igen, så hon studsade på rätt så frisk. Vi snirklade omkring runt gården och jag fick göra många halter för att dämpa hennes iver.
 
Rätt vad det var började Ariel använda sin energi till att jobba istället. En inbjudande hand från mig och lite drivning trots att hon var ivrig, så började hon söka sig i rätt form. Jag berömde henne och då kom ryggen upp ännu mer och hon började frusta då det blev jobbigt.
 
Sedan var ridtiden över och jag fick sitta av och berömma istället. Ariel var mycket nöjd med sig själv, men gäspade ett par gånger. Det märks att hon inte behövt jobba på ett tag... ;-)
 
Åh, det känns så himla roligt att vara igång!

Dags för igångsättning!

Idag var hovslagaren och skodde Ariel. Jag slog på stort, så det blev både fyra broddar i varje hov och snösulor. Jag vill inte riskera att is eller snömodd sätter stopp för våra igångsättningsplaner.
 
Hovis var mycket nöjd med hur hovarna växt till sig, så nu har vi fått okej på att börja sätta igång i skritt. Men ingenting mer förrän nästa gång hovis kommer och skor.
 
Tänk att jag äntligen skall få rida Ariel igen, efter mer än tio månaders vila. Det skall bli så roligt! Men först måste det bli varmare väder, just nu är det arton minusgrader ute och då får hästarna vara nöjda hagprydnader...

Snart, snart...

Det är fortfarande isgata ute, även om den senaste dagarna döljts av ett fluffigt vitt täcke som lurar en att tro att man får fäste...
 
Ariel får fortsätta vara ledig, men på fredag kommer hovslagaren och då åker skor och broddar på oavsett beslut om igångsättning uppsuttet eller inte. Jag hoppas förstås att jag får börja rida igen, men annars blir det promenader och tömkörning ett par månader. :-)
 
Ariel är ganska nöjd med att vara mamma, men visst längtar hon efter lite ridning...
 
 

Mål 2014

  • Genomföra bruksprovet och bli stamboksförd
  • Komma igång med träningar
  • Debutera på tävlingsbanan

Utvärdering av mål 2013

Ha en bra dräktighet, fölning, digivningsperiod. Gick sådär... Hade lite bekymmer med klåda under dräktigheten. Fölade med hjälp från mig och var sedan en fantastisk mamma. Men fick fång vid fölbrunsten och en nervskada vid fölningen. Blev en kämpig tid för oss båda. Digivningen tog mer på henne än jag trodde, hon behöver verkligen vara fet när hon får föl.

Genomföra bruksprovet och bli stamboksförd. Gick förstås inte, då Ariel inte fick ridas pga fång. Får bli mål till 2014 istället.

Fortsätta träna mot LC dressyr. Inte heller uppfyllt då Ariel inte fick ridas. Mål till 2014 istället.

Träna dressyr och hoppning regelbundet. Inte heller uppfyllt... Bra som nytt mål dock.


RSS 2.0