Hingst vald till i år

Man brukar säga att tre personer kan behålla en hemlighet, om två av de är döda... Eftersom de personer jag redan diskuterat detta med definitivt inte är döda (tack och lov!) så är det ingen idé att försöka hålla hingstvalet hemligt längre.
 
När Ariel fått en fantastiskt fin Rex-unge och hunnit återhämta sig från fölningen, så kommer hon och fölet åka i lugn takt upp till Dalarna för att träffa...
 
 
 
 
Det här är en dröm som jag drömt ända sedan jag fick Ariel. Att få ett föl med henne och Allman 204!
 
Inte nog med att Allman är en fantastisk prestationshäst som både tävlat medelsvår hoppning och medelsvår körning, han har vunnit Allroundklassen på Fjord-SM vid 18 års ålder, han har en otrolig utstrålning och är endast linjeavlad en gång i femte generationen.
 
Han är dessutom 3/4 släkt med min älskade Hampus!
 
Fölet kommer förmodligen att vara till salu, alternativt kommer den lånas ut på foder till en duktig tävlingsryttare. En häst med härstamningen Allman-Hugo (vilket är unikt) måste helt enkelt ut på tävlingsbanorna. :-)
 
Ariel är totalt ovetande om mina planer, men är lycklig så länge hon får föl.
 
 
Tack snälla M för lånet av körbilderna på Allman, jag håller en tumme för att allt går som vi vill. :-)

Hingstvalsångest

Till årets betäckning hade jag bestämt hingst sedan länge tillbaka. I januari var jag i kontakt med hingsthållare för att diskutera mitt besvärliga sto som kräver fribetäckning för att brunsta. Det var inga problem.
 
Hingsten ifråga passar mitt sto väldigt bra både exteriört och härstamningsmässigt. Det är en yngre hingst som inte lämnat så många avkommor ännu.
 
Men nu har jag börjat snegla på en annan hingst. Det är en äldre hingst som förmodligen inte kommer finnas tillgänglig så länge till. Hingsten skulle vara en väldigt spännande kombination till mitt sto, men resvägen är längre och jag vet förstås inte hur hingsthållaren ställer sig till fribetäckning.
 
Jag tänkte kontakta hingsthållaren till den äldre hingsten och höra mig för lite, om han står på fribetäckning blir det ett väldigt svårt val. :-S

Dagsfärsk bild

Idag var Ariel inte lika intresserad av att äta kraftfoder som vanligt. Hon tog pauser i ätandet och njöt av att jag borstade bort päls och när jag kliade henne framför juvret (som på ett par dagar börjat bli större!) var hon mer fokuserad på att klia tillbaka än att fortsätta äta.
 
Hon gick även en sväng till vattenkaret och drack, sedan åt hon lite till men lämnade i alla fall ett hg pellets. Tur att hon har ett lager med fett att ta av, ifall aptiten börjar svikta.
 
Fotade magen bakifrån, men den syns ju nästan inte. Jag blev lite besviken, jag som tycker att magen putar så mycket! Idag är hon på dygn 255.
 

Dålig uppdatering

Nä, det händer ju inte så mycket på Ariel-fronten. Hon äter och sover, äter och sover... Magen växer och det är en del aktivitet där. Förra helgen fick jag med mig kameran och så här såg hon ut på dygn 247.
 

RSS 2.0