Selprovning!

Idag var planen mest att pyssla om Ariel, inte göra något särskilt, varken lastträna eller betträna. Men jag kan ju aldrig riktigt hålla mig till planen...

Hittade hela fyra fästingar (plus två som inte bitit sig fast än) på Ariel, så det blev en hel del plockande och grejande med det. Ariel stod som en staty hela tiden. Överlag verkade hon vara väldigt harmonisk idag, som om hon visste att jag inte skulle kräva någonting nytt av henne. Kanske (förmodligen) kände hon vad jag utstrålade.

Borstade igenom henne, kratsade hovarna (utan protester!) och försökte få svansen fin. Den skulle behöva ett nytt bad igen... Gosade lite (klia bakom öronen matte!) och sedan så slog träningsdjävulen klorna i mig igen... Hämtade bröstselen, lät Ariel nosa på den och lade sedan på den (minus svanskappan). Ingen reaktion. Alls.

Lät Ariel stå med selen på medan jag rengjorde kroppsöppningarna och innan jag plockade av den drog jag åt bukgjorden lite mer. Fortfarande ingen reaktion. Den hästen alltså... Det verkar som om allt hänger på mig. Är jag lugn och harmonisk, är hon det, oavsett om det presenteras nya saker.

Klippte sedan manen på henne. Jag är inte riktigt nöjd med hur det blev, men hon skall ju inte visas upp bland hästfolk på ett tag. Den växer väldigt bra den där manen... Ariel stod och sov under tiden, hon har redan lärt sig att det inte är någon mening att protestera vid klippning. Det är ju trots allt bättre än ryckning av manen...

Sedan gick vi ut i hagen igen. Ariel blev nog lite förvånad över att vi inte gjorde något mer, för efter att jag tagit av grimman och släppt henne fortsatte hon gå bredvid mig, hela vägen till de andra hästarna. Sötnosen! Vi sprang ikapp sista biten och då sprang hon om mig förstås. Men hon ville fortsätta busa med mig, så vi lekte lite medan de andra såg på och undrade vad det var för konstig människa.

Stannade en stund med hästarna och bara myste. Det är så underbart med häst just nu. Lagom varmt, lagom blåsigt och ingen nederbörd. :-D

Eftersom vi kommit framåt i träningen mycket snabbare än jag räknat med, funderar jag på att ge henne ledigt även under oktober månad. Jag flyttar ju till en ny lägenhet då och det kan bli tight med tid för Ariel. Jag har inte riktigt bestämt mig än, men det lutar åt ledigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0