Longering

När jag skulle hämta Ariel från hagen igår kom hon självmant fram till mig och stack nosen i grimman. Det har aldrig hänt förut och jag blev så himla glad. :-) Hon var inte så farligt lerig heller, men det blev ändå avspolning av benen när vi kommit in i stallet. Hon verkade överlag väldigt pigg, jag undrar om det beror på att det är roligt att göra saker med matte eller om det beror på havreökningen...

Avspolningen var inte populär, hon snurrade runt en del, men det känns enbart som en träning inför framtiden.

Jag fick henne hyfsat ren, tillräckligt för att hovis skulle bli nöjd i alla fall. Sedan tog jag på henne benskydden och kapsonen. Hon brydde sig inte om den alls, bortsett från att hon nosade lite på den.


Sedan gick vi iväg till rundkorallen, och när Ariel stannade ett par gånger längs vägen insåg hon vad kapsonen egentligen gjorde. Hon visade ett tydligt missnöje mot trycket över nosen, genom att slänga med huvudet flera gånger. Väl framme vid rundkorallen var hon dock fokuserad. Det är så kul att se, hon vet verkligen vad som gäller där. Kanske är det därför hon blir osäker på ridbanan, eftersom hon inte vet vad som krävs av henne där.


Hur som så tog vi några varv i trav, innan jag bad henne om skritt. Hon saktade lydigt av när jag tog förhållning med linan, men än en gång med slängande huvud. Sedan blev det lite varvat trav och galopp plus att vi fick till några klockrena halter på linan. Efter det traskade vi tillbaka in igen, medan jag berömde Ariel och förklarade att hon verkligen var världens bästa häst.

I fortsättningen tänker jag dock longera på stallplanen, då jag hellre löslongerar i rundkorallen så hon får mer frihet när vi ändå är där och jobbar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0