Styrketräning

Idag blev jag påminde om vad livet med häst egentligen innebär. Ett fysiskt tungt arbete och en i mångas ögon liten belöning. Vi tog nämligen in ett lass med hö idag, kombinerat med att jag mockat två kärror (hann inte mer) ur ligghallen samt kämpat med Ariels hovar. Jo, vi packade ju hö för kommande vecka också, det höll jag på och glömma. Mina armar värker...

Men för att ta det från början så tog jag in Ariel från hagen. Än en gång fastnade vi vid den lilla bäcken, hon var väldigt tveksam till att gå över där. Jag peppade henne med glada tillrop och efter en bra stunds tvekan och ett fåtal steg framåt tog hon sats och HOPPADE. Jag var inte alls beredd på det, men öste beröm över henne. Det kanske kan bli en liten hopphäst av henne ändå.

Väl inne i stallet fick hon äta sitt extrahö medan jag borstade av henne och grejade med hovarna. Fick bort så gott som all röta, vilket kändes riktigt skönt. Hovis skulle ju ha kommit idag, men han fick förhinder. Jag hoppas han kan komma nästa helg, för nu börjar faktiskt tårna bli lite väl långa igen.

Sedan fick jag ett ryck och tvättade svansen på Ariel. Den var väldigt smutsig och eftersom det är töväder just nu är det lika bra att passa på. Måste säga att jag blev stolt över min lilla ettåring, inte en muskel rörde hon medan jag höll på och tvättade. Det var som den mest självklara sak i världen. Inte ens glanssprayen brydde hon sig i. Jag passade på och borstade igenom svansen ordentligt också, så nu är den riktigt snygg. Inte så perfekt som jag skulle vilja ha den, men efter tio minuter i hagen kommer den ju ändå vara skitig igen.

Därefter fick Ariel gå tillbaka i hagen med de andra hästarna, medan jag roade mig med att mäta upp hennes foder. Från och med imorgon ger stallägaren henne färdigblandat foder, istället för att själv mäta upp. Det känns roligt för mig, jag har alltid gillat att fixa med foder.

I väntan på hövagnen (som var seeeen) hann jag mocka två kärror från ligghallen, även om det skulle behövas många fler kärror innan det är helt fräscht. Men vi behöver fylla på halm också, något jag hoppas kommer hinnas med nästa vecka. Sedan kom den efterlängtade hövagnen och vi lassade in det fräscha, gröna och ljuvligt doftande höet i stallet. När allt var på plats vägde K och jag upp hö för hela kommande vecka. De äter ju tre gånger om dagen nu, så det blir många påsar att väga. När vi var klara var K snäll och skjutsade hem mig.

Imorgon åker jag till Globen, vet inte vad jag skall shoppa till Ariel (hm... Jag har verkligen blivit gammal och förståndig). Kanske blir det lite mer schampo eller någonting snyggt som är rött.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0