Nya spännande saker!

Det skulle egentligen vara en ledig dag för Ariel i måndags, men jag tog ändå in henne i stallet för lite umgänge. Efter kraftfoder (med hovkratsning) och lite putsning av pälsen tog jag fram dressyrsadeln, framstrykkappor och Hampus gamla fleecetäcke. Oj vad Ariel blev nyfiken! Efter lite sniffande fick hon på sig sadeln, utan några som helst protester. Jag spände sadelgjorden och konstaterade att hon så småningom kommer behöva gå upp i vikt för att sadelgjorden inte skall bli för lång.Lyxproblem...

Sedan gick vi ett varv runt ladugården och Ariel brydde sig inte alls i sadeln. Så på med framstrykkapporna och gå ännu ett varv. Den här gången var hon så söt, för hon vevade med vänster framben några gånger för att markera att något var konstigt. Men eftersom jag mest skrattade åt hennes bryderier, så fogade hon sig i att hon måste ha dem och så kunde vi gå vidare i ladugården.

Efter lite gos tog jag av både sadel och framstrykkappor. DIngen reaktion då heller. Sedan fick hon nosa på täcket och det var tydligen jättespännande! Hon noppade och nosade en bra stund, innan jag lade på henne täcket. Sedan fortsatte hon nosa och noppa på det. Extra roligt var det när hon fick tag om täcket, för då flyttade det på sig! Ibland är hon väldigt lättroad...

Vi gick ett varv med täcket också, sedan var jag nöjd och gick ut med henne i hagen igen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

varför inte skaffa kortare sadelgjord?

2008-10-02 @ 21:55:14
Postat av: Ellinor E. Karlström

Haha, ja det är ju lättast. Men jag vill avvakta med det tills jag köpt en riktig dressyrsadel, så jag vet att all utrustning passar ihop.

2008-10-03 @ 07:51:56
URL: http://habina.blogg.se/
Postat av: Lotta

Va är det för dressyrsadel du har? :O)

2008-10-04 @ 01:00:18
URL: http://nogg.se/charliesfamilj
Postat av: Ellinor Karlström

En billig gammal sak utan märke. Den kommer enbart att användas för invänjning av sadel, parallellt med att jag sitter in henne utan sadel. Sedan tänker jag skaffa en riktigt inpassad sadel lagom till inridningen. :-)

2008-10-04 @ 10:05:09
URL: http://habina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0