Travpremiär!

Ja här går det undan minsann... Inledde dagen med att ta in lite hö innan det blev dags för Ariel att röra på sig. Eftersom alla hästägare var i stallet samtidigt (!) bestämde vi oss för att gå på promenad med våra småttingar. Det var alltså jag med Ariel, K med Idunn och J med sin dartmoorponny Cleo. Först skulle jag dock åka på Ariel en sväng.

Satt upp utan några problem, förutom att Ariel tramsade runt lite och inte ville stå stilla. Det behöver vi träna på! Sedan skrittade vi iväg tillsammans några meter, varvid Ariel fick syn på något spännande och kom lite på efterkälke. När hon insåg det och såg Cleo trava för att komma ikapp Idunn, så bestämde sig Ariel för att också trava. Eftersom jag fortfarande rider barbacka (och i hala byxor) insåg jag redan när hon började trava att jag skulle ramla av. Så det blev en av de mest odramatiska avsittningar jag varit med om, eftersom jag skrattade hela tiden... Ariel blev dock upprörd över att matte försvann (!) och lugnade sig inte förrän jag suttit upp igen. Nu var det ju inte så här jag tänkt mig Ariels och min travdebut, men nu är den avklarad i alla fall. Av det lilla jag hann känna hade hon en väldigt skön trav.

Lagom till att vi kom till vägkorsningen gjorde jag halt och satt av, sedan upptäckte vi J:s hage tillsammans. Den var en bit bort, men riktigt härligt kuperad och väl värd många besök. Vi klättrade på ett ställe och Ariel fick verkligen träna sig i att hålla avstånd och lyssna på matte. På slutet var hon dock ganska trött, det märktes på hennes ögon och så började hon gäspa. Vi var ute i totalt 50 minuter och Ariel var mycket nöjd när hon fick gå ut i hagen igen.

Själv satte jag mig och bytte koppjärn i nyköpta sadeln, så nästa pass blir det sadelvänjning så jag förhoppningsvis kan hålla mig kvar på hästryggen i fortsättningen.

Kommentarer
Postat av: Ellinor Karlström

Naturligtvis glömde jag nämna vi även gick över lite presenningar för första gången i Ariels liv. Hon tyckte det var superkul, eftersom man kunde ta tag i presenningen med tänderna och sedan ruska på hela presenningen. Hon är verkligen orädd av sig!

2009-08-16 @ 11:16:59
URL: http://habina.blogg.se/ariel

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0