Nu är det vår!

Ariel har definitivt börjat förstå meningen med att bli hämtad ifrån hagen. Man får alltid gå in i stallet och äta massor med hö! Jag känner mig nöjd också, hon står lugnt, äter och vilar ett bakben. Precis som en riktig distanshäst. Enda skillnaden är väl att hon hela tiden håller ett öga på mig, så jag inte tar på mig hjälmen...

Tövädret hade gjort att hon var plaskvåt, så jag drog av vattnet och lade på fleecetäcket. Sedan passade jag på och tvättade svansen. Det behövdes... På avelskursen fick jag lära mig att ett sto som kissar på sin svans inte är brunstig, så Ariel verkar fortfarande ha vintervila på den punkten. Inte så att svansen är kletig, men något för bruntonad är den. Efter tvätten såg det mer ut som en riktig svans.

När jag borstade de torra partierna (bringa, mage och lår) märkte jag att det yrde lååånga ljusa hårstrån omkring mig. Ariel har bestämt sig för att det är vår i luften och börjat fälla. En månad tidigare än förra året, men fortfarande mycket senare än Habina.

Jag vägde upp lite mer hö också, men det var inte uppskattat. Ariel var helt övertygad om att höet i höpåsarna var mycket godare än hennes hö, så matron var förstörd. Tog ut henne i hagen igen och gav kraftfoder. Jag har ökat på havren med hela två dl, då hon enligt tabellerna skall få ett ökat behov nu. Rent hullmässigt ligger hon fortfarande rätt normalt till, men jag vill inte att hon blir smalare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0