Lugnt promenad

Kelgrisarna mötte mig i hagen och jag passade på att dra av en massa hår på alla tre hästarna. Från början var det tänkt att jag bara skulle borsta Ariel, men så ställde sig Sunna emellan mig och Ariel med så tydligt kroppsspråk att jag inte behövde fundera. KLIA MIG! sade hon med hela sitt väsen. När jag väl kliat klart henne och Ariel kändes det elakt att inte klia Idunn, så hon fick sig en dust också.

Sunnas och Idunns hår lossar lättare än Ariels, i gengäld har hon mycket längre hår. Idunn har väldigt små hår, men extremt många. Det är fascinerande att se variationerna och fundera varifrån de kommer ursprungligen.

Hursom, så gick Ariel och jag sedan in i stallet. Där fick hon stå och mysa med hö framför nosen i nästan två timmar. Under tiden tog jag tempen på henne, gosade en massa och provade transportkläderna. Här är hon helt färdigklädd:


Vi tog oss en sväng i stallgången och hon har fortfarande inga problem med transportskydden. Däremot var hon fundersam över varför hon inte kunde stå stilla och äta istället. Hm... Hon kanske är en fjordhäst ändå? Sedan mätte jag henne, eftersom hon fyllt 20 månader. Hon har vuxit en halv cm, är nu 135,5 cm i mankhöjd. Jag förklarade för henne att jag är helt nöjd med den höjden, men eftersom hon är 137,5 cm i korset så antar jag att hon tänker växa i det åtminstone. Det tänker jag dock inte protestera emot.



Sedan tog jag på reflexer runt om, sidepull med bett och promenerade iväg längs banvallen. Vi träffade på en tant med två vilda hundar, som gjorde utfall mot Ariel. Hon stod dock snällt stilla vid min sida och väntade. Jag och tanten pratade en stund, och Ariel stod hela tiden lugnt och väntade. Det är så skönt att hon lärt sig att ha tålamod och vänta tills jag tycker vi skall gå vidare.

Eftersom det töat en hel del passade jag på att träna Ariel i att dricka ur vattenpölar. Hon plaskade lydigt med nosen i vattnet varje gång vi gick fram till dem och det är jag fullt nöjd med just nu. Så småningom när hon faktiskt är törstig kommer hon att börja dricka. Vi gick hem genom sommarhagen och hoppade några diken. Hon fick fnatt en gång och studsade rakt upp på stället några gånger, men i övrigt var hon ganska lugn. Det är dock lite Tiger i Nalle Puh över henne när hon blir exalterad.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad fin hon är! Ser ut att växa ganska jämnt ändå, inte så överbyggd...

2009-03-28 @ 22:09:10
Postat av: Ellinor Karlström

Jo, hon har nästan konstant varit 2 cm högre bak, men så småningom kommer hon säkert ikapp med framdelen.

2009-03-28 @ 22:10:42
URL: http://habina.blogg.se/ariel

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0