I väntan på hovslagaren

Jag åkte ut lite senare till Ariel idag, eftersom hovslagaren skulle komma vid tretiden. Tog in Ariel från hagen, vilket gick lättare idag när jag såg vart jag skulle gå och inte. Det märktes på Ariel också, även om hon protesterade en del så var det inte på långa vägar på samma sätt som i fredags, hon läser verkligen av min säkerhet/osäkerhet när jag visar vägen.

I stallet fick hon sig en snabb avborstning innan sidepullen åkte på och vi traskade iväg till banvallen. Jag försökte hela tiden peppa Ariel att gå lite snabbare, lite ivrigare. Ibland fick hon till skritten riktigt bra, men ibland blev det förstås trav istället. Hon reagerar dock väldigt bra på min röst, speciellt när jag låter som en peppande spinninginstruktör. Vid ett tillfälle plaskade hon dessutom rakt igenom en gigantisk vattenpöl, utan någon som helst extra peppning. Distansdebuten närmar sig...

Vi var ute i fyrtio minuter och jag blev förstås svettig. Ariel verkade dock inte lika påverkad, även om hon frustade en del på slutet. Hon fick stå och mumsa hö medan jag skötte om henne och förberedde för hovslagarbesöket. Det blev än en gång tvättning av benen i vattenhink följt av torkning med handdukar.

I väntan på hovslagaren packade jag hö och städade upp lite i sadelkammaren. När jag gjort i ordning Ariels kraftfoder och precis skulle ge henne det kom K förbi och förklarade att hon skulle lägga sig och sova tills hovslagaren kom. Jag lovade ringa henne när han väl anlänt. Stackars Ariel fick stå och vänta bredvid hinken ända tills jag och K pratat klart. Duktig tjej!

Satte mig och läste i boxen hos Ariel medan hon fortsatte mumsa hö. Det var ganska mysigt, även om Ariel ville bjuda på hö ibland och det hamnade en del i min bok… Efter en och en halvtimme ringde K och meddelade att hovslagaren inte skulle komma trots allt. Irriterande! Bara att släppa ut Ariel i hagen igen (lite mindre motvillig idag) och bege sig hemöver.
Trackback
RSS 2.0