Höstpromenad

K hade släppt ut hästarna i hagen redan, så Ariel stod och åt för glatta livet. Till skillnad från Sunna verkar hon inte bli smalare av den minskade näringen i gräset, utan bara rundare. Det blir en billig höst rent fodermässigt…

Hämtade in henne och hon var måttligt intresserad av mig. Kanske är det dags för vintervila, hon verkar vara nöjd med att bara gå i hagen. Ställde upp henne i stallgången och spolade av de leriga benen utan några protester, det tar sig.

Hon fick stå på gången en stund (med täcke) medan jag bytte om, det är väldigt praktiskt! Hon står stilla och sover, eftersom matte är elak och inte erbjuder något hö som sysselsättning. Tog enbart på sidepull och så gav vi oss iväg på en promenad. Det var väldigt trevligt, förvisso var det mulet men vi slapp i alla fall regnet.

Ariel traskade på ganska ivrigt hela tiden, även om hon blir lugnare och lugnare allt eftersom tiden går. Vi gick min favoritrunda och jag förklarade för Ariel hur kul vi skulle ha när jag väl kunde rida hela rundan med henne. Hon verkade lite mer skeptisk till idén, men följde mig i alla fall hela tiden. Ett par korta pass i trav blev det och hon kan definitivt kommandona både för halt, skritt och trav nu. Totalt var vi ute i 70 minuter.

Tillbaka vid hagen släppte jag ut henne genom en annan grind, som är längst bort i hagen. Det blev lugn trav några steg och sedan rejsade hon genom hela hagen. Sunna hakade på och även Idunn efter ett tag, så de drog några repor och såg så lyckliga ut ihop. Jag är så glad att jag hittat en sådan toppenlösdrift!

Innan jag åkte hem stannade jag till och gav henne kraftfoder. Hon var inte särskilt intresserad, vilket stärker min övertygelse om att hon behöver vila ganska snart. Det var först när Sunna funderade på att äta upp hennes kraftfoder som hon kom lunkandes. Hon får inga mängder, bara ½ dl sojamjöl och ½ dl havre.

Planen är ju egentligen att jobba henne hela oktober ut, men jag velar lite kring det. Får se om det känns bättre under den här veckan, hennes ointresse kan ju också ha att göra med brunsten.
Trackback
RSS 2.0