Impulstur

Eftersom jag skulle ut och festa på kvällen så hade jag bara 1,5 timme på mig ute i stallet. Tog in Ariel och lät henne stå i stallgången utan hö. Mest för att se så hon fortfarande kan uppföra sig även då. Inga som helst problem!

Borstade bort en del löshår och konstaterade att hon redan blivit ganska lurvig. Men det är bra, nätterna är ju ganska kalla nu och då behövs det lite päls.

Kastade en hastig blick på klockan och konstaterade att jag visst hann med att ta mig en liten tur. På med sadel, sidepull och förbygel. Ställde in förbygel+martingal lite bättre, så att jag faktiskt skall kunna använda den.

Ut och sitta upp, tog hjälp av stigbygeln den här gången, men hon reagerade inte.
 
Fick påminna henne när jag spänt sadelgjorden om att man faktiskt skall stå stilla tills matte smackade och sedan gav vi oss iväg. Snirklade runt lite på stallplanen vilket Ariel tyckte var jättedumt. Varför gå runt runt när vi faktiskt kan gå på äventyr?
 
Jag fortsatte snirkla runt några meter till innan vi vände mot vägen till hagen. Naturligtvis kommer E hem precis när vi är vid huset, så det är ju bara att göra halt och låta bilen passera. Ariel bryr sig inte, utan skrittar vidare utan problem. Jag ser till att vi går förbi grinden (men matte, vi skall ju av här!), vänder och travar en stump tillbaka. Traven är långsam att få igång och vi travar kanske 5-6 steg, men det är just övergången jag är intresserad av. Står sedan snällt stilla medan jag först sitter av och sedan tar av all utrustning. Släppper ut henne i hagen direkt till en väntande Sunna.

Stuvar bara in utrustningen i sadelkammaren, får ta hand om den senare. För att spara lite tid lastar jag in en IKEA-kasse med hö i bilen och kör till hagen för utfodring. De får nu hö två gånger om dagen, det börjar minska på gräset i hagen så det känns bra. I helgen skall vi diskutera hur vi skall göra med kraftfoder också.

För övrigt har elektrikern äntligen varit här och kopplat in utelamporna, så nu är stallplanen upplyst.
 
Den är så pass stor att man faktiskt kan rida dressyr där om det behövs, perfekt om man vill träna när det har blivit mörkt.
Trackback
RSS 2.0