Mysigt pyssel

Ariel är ledig nu, så när jag hämtade in henne var det bara för lite ompyssling. Hon stod vid grinden och väntade, blev lite otålig då jag fipplade med grimman en stund. Så otålig att hon försökte skynda på saker lite genom att stoppa nosen i grimman, vilket givetvis gjorde allt ännu trassligare.
 
Till sist fick jag be henne backa undan så jag skulle få utrymme att trassla färdigt. Sedan skrittade vi till stallet med ivriga steg, känslan av äventyr låg i luften, Ariel vet ju inte om att hon skall vara ledig ett par veckor.

I stallet blev hon uppbunden och fick prova att äta ur hönät. Uppenbarligen går det inte, Ariel blev osäker på hur hon skulle hantera situationen, hon försökte noppa åt sig lite höstrån, men eftersom hon tog ungefär tre strån åt gången insåg jag att operation hönät inte fungerar när hon skall äta mycket under kort tid. Så det fick bli klassikern med IKEA-kasse i skottkärran istället. Ariel verkade nöjd med arrangemanget och mumsade glatt hö medan jag borstade av henne, kratsade hovar, visiterade extra noga och mätte henne. Hon har tydligen krympt, även om jag är tveksam till hur bra hon stod med huvud och hals. Nu är hon 138 cm i manken och 138,5 cm i korset. Oavsett om måtten egentligen stämmer så är ju det viktiga att hon snart är jämnhög både fram och bak. Mätte runt magen också och hon har smalnat av lite där. Det känns bra, efter vila kommer jag ju börja ge hö på mer regelbunden basis och även lite kraftfoder.
Trackback
RSS 2.0