Ofokuserad löshoppning följt av harmoni

Idag var det då dags för att äntligen få Ariel filmad. Jag hade kompis A som skulle följa med ut, men i sista stund ändrade A sig, eftersom A inte ville riskera att bli smittad av mig.

Bestämde mig för att ändå försöka videofilma, något jag nog aldrig gör om.

Hämtade in Ariel från hagen, lerig från topp till tå. Hon hade väl hört att vi skulle få besök och ville visa sig från sin bästa sida.
 
Fick bort leran med hjälp av svettskapan och rotborsten, sedan fick Ariel stå med pyjamas och sova medan jag kratsade hovarna, tog tempen och satte på senskydden.

Så traskade vi iväg till paddocken och Ariel var sådär lagom busig. Det märks att hon behöver röra på sig mer nu än förra hösten, hon blir lite för studsig annars. Släppte lös henne i paddocken och lät henne springa genom hela gången av bommar. Sedan fick hon ta sista koppelräcket en gång, två koppelräck en gång och slutligen alla tre hindren en gång innan jag gjorde om sista koppelräcket till en oxer. Det blev ganska ofokuserat när jag filmade samtidigt, vilket gjorde att Ariel tappade bjudningen på första hindret (planket). Första gången jag satte upp planket hoppade hon ut över infångaren och sedan in över nästa infångare (blev studs) för att komma tillbaka in i löshoppningsbanan och få hoppa de två sista hindren.
 
Naturligtvis blev jag så paff när hon hoppade ut över infångaren att jag stängde av kameran och fick inte med det på bild.

Sedan fick hon hoppa en gång med mig fokuserad (dvs kameran avstängd) innan jag slog på kameran igen. Det blev faktiskt bara en enda hoppomgång som blev fångad på kameran, här hoppar hon oxern på 70 cm och de andra hindren på 60 cm. Det är avstånd för ett galoppsprång emellan bägge hindren, oavsett vad hon tycker...

http://www.youtube.com/watch?v=NeCha7F-sJM

Min spontana tanke när jag ser klippet är att hindren ser för låga ut.
 
Det ser inte ut som om hon hoppar upp sig tillräckligt, utan lite nonchalant tar sig över eftersom de står i vägen. Jag vet inte om det egentligen beror på höjden eller att hela passet blev lite halvt ofokuserat eftersom jag filmade.

När hon hoppat oxern på 80 cm en gång tog jag bort alla bommarna och lät henne galoppera igenom en gång till. Hon blev lite snopen över att det inte fanns några bommar, letade efter dem med låg hals.
 
Sedan gick vi tillbaka till stallet där hon fick lite avsvampning och täcket på.

Ute i hagen igen gick jag på strövtur med Ariel en bit efter mig. Allt var så lugnt och tyst och jag fick en påminnelse om varför jag har valt att ha Ariel här ute. Här får både hon och jag lugn och harmoni i själen.

Nu är Ariel ledig fram till 24 september, jag tror det blir bra med ett par veckors vila och återhämtning nu när vi gått så mycket framåt på så kort tid.
Trackback
RSS 2.0