Harmonisk

Svängde upp till stallet och såg två lösdriftshästar stå och sola sig. Men ingen Ariel. Spanade lite mot hösilagebalen och där stod min tjej och åt glatt.

Hälsade på lite nytt stallfolk (16 hästar ger ganska många människor) och hämtade 2 dl havre att blanda i betforn. Iväg till lösdriften och så fort Ariel såg mig lämnade hon hösilagebalen och kom gående. När kallblodstravaren Ella försökte komma före till mig så började Ariel trava.

Fick pussas lite innan grimman åkte på och vi gick ut till foderhinken. Hon var mer intresserad av fodret idag (pga havren), men tyckte fortfarande att det var rävgift som serverades. Varför i hela friden förstöra så fin havre med sådan där äcklig gegga? Fick i henne kanske ½ dl totalt, sedan var det tvärstopp och hästar på uteritt var mer intressanta att titta på. Jag tänker dock framhärda med betforet, till sist måste hon väl ge upp.

Eftersom fodret inte dög så fick hon återvända till hagen medan jag rengjorde hinkarna och ändrade om (ännu en gång...) i skåpet. Tror jag fått lite mer som jag vill ha det, men jag måste avvakta och höra om jag får invadera hela skåpet eller bara halva.

Sedan återvände jag till Ariel, drog av lite blöt päls, kratsade hovarna och masserade in liniment på sparkskadan. Är nog första gången jag använt liniment på Ariel. Hon tyckte det var sköööönt att bli masserad, så uppenbarligen ömmar inte svullnaden. Tyckte att den minskat något, kändes dessutom "bubbligare" än tidigare.

Kände igenom fyra fina ben och sedan var jag faktiskt klar med Ariel. Det känns så konstigt när jag åker ut varje dag, det är inte lika mycket som behöver göras varje gång och då blir besöken så korta. I och för sig blir det ju skillnad när jag börjar jobba henne igen, men det är ändå så himla skönt att kunna pyssla på utan att stressa men ändå vara hemma i vettig tid.

Passade på att rengöra gamla tränset när jag ändå kände att jag hade tid. Det sätt som jag rengör läder på kräver ganska mycket vatten, så det var himla skönt att ha rinnande VARMT vatten hela tiden. Testade att använda en gammal strumpa för att rengöra lädret med, det fungerade super. Man kom åt runt lädret på ett helt annat sätt än med trasa eller svamp. Så nu kommer jag sluta slänga gamla strumpor.

Pratade lite med stallkompisarna innan jag susade hemåt igen. Imorgon blir det första gången jag åker ut på kvällstid, spännande!
Trackback
RSS 2.0