Lermonstret hittar GRÄS!

Då jag dels jobbade till sent på jobbet och dels fick stå ut med förseningar med tunnelbanan, så blev det ett snabbt besök hos Ariel igår.

Blandade dubbelt så mycket uppblött (urkramad) betfor med två dl krossad havre. Tog ut Ariel ur hagen och gav, men det var inte populärt. Hon åt kanske en tredjedel av allt, sedan var omvärlden mer intressant än hinkens innehåll. Får ge mindre betfor och mer havre idag, uppenbarligen är balansen mellan fodren väldigt viktig. 

Sedan fick Ariel återvända till hagen och bli ordentligt genomborstad. Idag hade hon fläckar av torr och blöt lera blandad. Dessutom har hon börjat storfälla på rygg och bakdel, så det var starka armmuskler som behövdes. Ariel stod och njöt en bra stund, tills hon upptäckte GRÄS i leran framför sig. Förmodligen fjolårsgräs, det var lite svårt att se färgen när de fjuttiga grässtråna var övertäckta med lera. 

När hela Ariel var genomborstad (och matte hade mer hår på sig än hästen) fick hon sig en puss på mulen och så åkte jag hem. Idag blir en lika sen dag, men då är det ju fredag så då behöver jag inte tänka på att lägga mig i vettig tid.
Trackback
RSS 2.0