Några dagar

Det är mycket nu...

Torsdag åkte jag till stallet tidigt, hjälpte A att flytta Ella till nya stället. Det visade sig vara en distansbekant som ägde stallet, världen är verkligen liten! Myste med en femdagars fölunge och pratade förstås distans. Hann bara känna igenom Ariels ben den här dagen.

Igår blev det ridning trots att det var stekhett. T har börjat sätta igång Indra, så vi följde med när de tömkörde. Blev en runda i skritt, perfekt uppvärmning innan dressyrpasset! Ariel var lite loj i värmen, men piggnade till i paddocken.

Fokus var på övergångar mellan skritt och halt, med ett fåtal inslag av trav för att hålla Ariels intresse uppe. Maggie galopperade och hoppade samtidigt, så det var en del att titta på. När övergångarna fungerade fick jag tips från T att träna vändning på fyrkant. Det blev en väldigt avslöjande övning för mig. Jag kan verkligen inte använda ytterskänkel samtidigt som innertygel. Antingen blir det skänkel, eller så blir det tygel. Ariel var superduktig när jag väl var fokuserad, så allt hänger som vanligt på mig.

Avslutade med att trava över en bom, och givetvis startade två traktorer bakom oss precis när vi var framför bommen, så Ariel skuttade till över bommen (räknas det som premiärhopp?) och galopperade ett par språng efteråt. Så då var vi ju tvungna att trava över bommen en gång till och då var det inga problem.

Sedan fick hon sig en kort duvning i visning vid hand. T ställde upp och sprang några gånger också, men vi behöver mycket mer träning på den fronten. Ariel vill gärna tränga i traven, framförallt när man närmar sig grinden. I dagsläget skulle jag ge henne en 7:a på skritten och en 6:a på traven, så det finns en hel del att slipa på.

Det blev avsvampning och insmörjning med kyllera efter passet, mycket uppskattat av Ariel. Leran är från 2008, så den är lite gammal, men det verkade gå bra ändå. Sedan ut i hagen för välförtjänt rullning.

Idag hade jag tänkt att löshoppa, men det var på tok för varmt för några sådana övningar. Dessutom släppte vi hästarna i en ny hage, tillsammans med valacken Qurre. Det blev inte så mycket spring, men man vet ju aldrig vad de gör när man gått därifrån. De skall gå i den hagen en vecka, så skogshagen får vila lite.
Trackback
RSS 2.0