Snällaste hästen

Igår var det strålande sol när jag anlände till stallet. M kom dit samtidigt och vi skrotade snabbt planerna på att rengöra utrustning. Här skulle badas hästar!

Ariel mötte oss vid grinden, men det fanns inga spår av de andra hästarna. Så jag gjorde M sällskap ut i sommarhagen för att leta och givetvis följde Ariel oss tätt i hälarna. De andra hästarna stod längst bort, så det blev en lång vandring tillbaka till grinden igen.

Vi började med Ariel, hon har ju blivit schamponerad någon gång tidigare, men det blir ju lite annorlunda när man faktiskt har varmt vatten att tillgå. Tror faktiskt hon stod och njöt, för hon stod stilla i spolspiltan hela tiden. Jag fick till och med blöta ned hennes huvud och öron utan minsta protest. Vem kan tro att hon varit så himla rädd om sina öron tidigare?

Provade att schamponera med vanligt människoschampo på vänster sida och såpa på höger sida. Vet inte om det blev så stor skillnad i renhet, men visst luktade schampot godare. Sedan löddrade det mer också, så man fick en känsla av att hästen faktiskt blev badad. Lagom till att jag skulle skölja av Ariel allt schampo började varmvattnet ta slut. Jag hoppas det var en tillfällighet, för nog sjutton skall väl varmvattnet räcka till en hästtvätt åtminstone.

När Ariel var ren och jag dragit bort allt överflödigt vatten fick hon stå i skötselspiltan med fleecetäcket på. Under tiden badade vi Maggie. Sedan åkte täcket av och vi promenerade till klätterbacken för att torka. Tyckte inte att fleecetäcket hade torkat henne överhuvudtaget, så jag klurar på att införskaffa ett hansbo kombitäcke alternativt ett ulltäcke. Men det brinner i knutarna, vill ju att hon skall ha ett fint täcke till premieringen!

Vi klättrade bara en gång, för sedan började det åska (!) och molnen hopade sig. Lagom till vi var tillbaka i stallet för ryktning och manklippning så började det regna. Så jag fick lägga alla planer på fotografering av min nya rena häst på is. Istället njöt jag av hennes blanka päls i några minuter innan hon fick gå ut i hagen och bli blöt igen. Stackars tjejen!

Städade upp efter vårt äventyr och bestämde med M att vi absolut måste rengöra utrustningen. Någon dag…
Trackback
RSS 2.0