Tokbrunstig!

Igår när jag skulle hämta Ariel var hon tillförordnad fölvakt. Så hon fick lite bekymmer när matte ville att hon skulle lämna den sovande fölungen. Mamma Godingen uppfattade dock situationen korrekt och skyndade sig att byta av Ariel.

Tog in Ariel i stallet för lite tillfixning av hovarna. De har blivit så ruskigt långa nu, dels för att underlaget är så mjukt, så hon inte nöter någonting själv och dels för att hon får så mycket näring från gräset att de växer extra mycket. Jag kämpade på med vänster fram ganska länge. Ariel ville inte stå ordentligt på de andra tre benen och vi hade lite diskussioner kring hur man egentligen beter sig. Sedan hann jag ungefär halvvägs med höger fram, tog en kort paus (det är ett svettigt jobb!) och Ariel ställde sig och kissade. Förstår inte varför hon alltid skall kissa i skötselspiltan. Spolade bort kisset och fortsatte med höger fram. Funderade på om krånglet med att stå ordentligt berodde på att hon var kissnödig.

Men precis när jag var klar med höger fram kom Poppe in från ett träningspass. Så fort Ariel kände lukten av honom lyfte hon på svansen och skvätte. Hm… Sedan kom Erasmus in från hagen och Ariel skvätte en gång till. För första gången i sitt liv var Ariel uppenbart högbrunstig. Jag vet ju att hon brunstat tidigare, men hon har aldrig visat det så tydligt som nu. Det har ju inte varit nödvändigt heller, i och med att hon alltid gått med ston.

När Poppe flyttat på sig och Krutow ställt sig i spiltan bredvid Ariel istället så insåg jag att loppet var kört. Ariel var så fokuserad på pojkar att hon knappt märkte min existens. Lyckades kratsa bakhovarna, men mer än så var det inte. Ingen idé att ens tänka på att rida, så jag skrattade åt min söta häst och tog ut henne i hagen igen.

Fick sedan höra från Erasmus ägare att Ariel varit likadan när jag var bortrest. En snabb titt i kalendern bekräftade att det var ganska precis tre veckor emellan. Ytterligare en snabb titt visade att hon förmodligen kommer vara brunstig vid premieringen.
Trackback
RSS 2.0