Inspänd

Nu går alla lösdriftshästar i samma hage. Fölet Good Luck är så nyfiken på Ariel, men Ariel törs inte vara alltför nära henne eftersom mamma Good Girl är väldigt beskyddande och har väldigt flinka bakhovar. Till helgen är det tänkt att vi skall släppa dem i den kuperade skogshagen, det ser jag fram emot!

Tog in Ariel i stallet och läste på tavlan att det skulle vara hopplektion vid åtta. Eftersom jag tänkt longera så blev det till att skynda sig med avborstning och på med longergjord och kapson. Min nya kapson har sidoringarna väldigt nära mittringen, men jag ville testa att använda inspänningstyglarna där ändå.

Joggade igång en väldigt pigg dam. Med hindren uppställda till träningen gick det inte att gå på så stor volt att hon kunde galoppera, så all överskottsenergi försvann inte. Sedan på med inspänningstyglarna och de blev lite väl korta eftersom de skulle nå så långt fram på kapsonen.

Ariel var INTE road av att vara inspänd. Hon försökte protestera genom att rygga, studsa upp och ned samt dra mot stallet. Men matte var bestämd och Ariel gav sig ganska snabbt. När hon joggat runt i fin form i bägge varven trots diverse störande moment utifrån så nöjde jag mig där. Lät henne jogga av sig lite utan inspänningstyglar innan vi avslutade.

Konstaterade att inspänningstyglarna dessutom fastnade i kapsonens sida, så det blir ett väldigt konstigt tryck. Nästa gång jag longerar skall jag testa att ha träns under kapsonen istället och ha inspänningstyglarna i bettringarna. Plus i kanten för Ariel som varken brydde sig om svanskappan eller minitraktorn som saltade stallplanen. 

Ariel fick gå direkt ut i hagen då stallets skötselplatsen (5 stycken!) alla var upptagna. Hon verkade väldigt nöjd med att återvända till hagen. På vägen tränade vi lite visning vid hand, främst upptravningen. Jag har inte så bra kondition. Efter att jag rengjort all utrustning (stolt över mig själv!) så gick jag ut med kraftfoder och gav i hagen.

Pratade med V om var min utrustning egentligen skall vara och hon visade var min hylla slutade. Plötsligt har jag dubbelt så mycket hylla som tidigare, även om den är högt upp så ryms det ju både täcken och vojlockar där. Hurra! Sedan pratade jag med stallägare C och hörde vad som gällde med önskemål om hyllor i garderoben. Det var bara att önska på, så nu grubblar jag på hur jag egentligen vill ha det i min garderob. Hur har ni andra löst det i era? Jag kan beställa fasta hyllor och så har jag tre olika trådbackar att stoppa in också. Tips?
Trackback
RSS 2.0