Hoppträning nummer tre

Nu när jag är billös så tar det mycket längre tid för mig att ta mig till stallet. Inte så bra att kombinera med att det blir mörkt allt tidigare, men så länge hästarna är friska klagar jag inte. Dock hade jag inte en chans att hinna till stallet igår och göra i ordning Ariel innan hoppträningen, så T var en ängel och gjorde det åt mig. 

Kom fram en kvart innan träningsdags, mötte en Ariel som stod och sov med sadel och senskydd på. T tog på tränset och skrittade iväg avsuttet en sväng innan träningen. Jag styrde stegen till paddocken under tiden.

Fick lite ont i magen när jag såg hindren som var uppställda. En kryssoxer som var både bred och hög och två hinder med ett galoppsprång emellan som var åtminstone 80 cm höga. 

Hästarna fick inleda med att trava ett par varv medan V ändrade om kryssoxern till ett lågt kryss och de två hindren till ett kryss och en hög med bommar. Skönt att jag oroade mig i onödan, V vet verkligen vad hon gör!

Uppvärmning blev det över en galoppbom, där hästarna skulle galoppera på stora mittvolten och placera bommen mellan fram- och bakben. Ariel hade väldigt bra koll på bommen, däremot hade hon inte riktigt styrkan att hålla galoppen hela volten. T bröt av till trav ibland och när Ariel galopperat fint över bommen några gånger i varje varv fick hon pusta.

Sedan blev det cavalettihoppning på s-linjen, tre stycken små hinder skulle skuttas över. Ariel fick ta det i trav, men om hon bjöd upp i galopp så gjorde det ingenting. Hon inledde dock med att springa rakt på cavalettit, släpa det med sig några meter och sedan stanna. Lilltjejen har ju inte hoppat på en månad och det var uppenbart att hon inte förstod vad T ville att hon skulle göra. Ingen panik dock, bara förvirring.

Försök två gick bättre och när s-linjen fungerade smidigt fick Ariel vila igen. Överlag var det mycket vila under det här passet, då de andra hästarna som var med fick göra lite svårare saker och fler repetitioner. Skönt för Ariel att få pusta lite, hon har inte så mycket kondition precis. 

Sedan hoppade de krysset med travanridning, det gjorde Ariel utmärkt bra. Slutligen var det två hinder efter varandra som gällde. Först med första hindret som kryss och andra som bomhög, sedan andra som koppelräck. Anridning i trav men galopp emellan. Ariel hoppade så fint, hon sög verkligen tag i hindren. 

De andra avslutade med att sätta ihop alla hinder till en bana, men där stod T och Ariel över. Istället satt T av och jag skrittade av Ariel för hand. Hon var lite trött men väldigt nöjd med sig själv. V var också nöjd, tyckte att Ariel hoppade "snärtigt" och sade att det var dags att hoppa oxer nästa gång.

Jag filmade för övrigt nästan alla övningar, men det var mörkt och inte så bra filmat. Kan bjuda på en snutt i alla fall. Det är de två sista sprången som Ariel gör.

http://www.youtube.com/watch?v=XWWdwnOmCLY

Det blev stretchning och kraftfoder innan en mycket nöjd (men inte särskilt svettig) Ariel fick gå ut i hagen igen. Planen framöver är att våga rida lite tuffare ute, så hon får lite bättre kondition.
Trackback
RSS 2.0